Po prehre 1:2 v El Clásicu Xavi Hernández na tlačovej konferencii priznal, že podľa neho si Barcelona nezaslúžila prehrať. Tréner tiež uviedol, že mužstvo urobilo krok vpred, čo sa týka hry.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako si vysvetľuješ, čo sa stalo v druhom polčase po takej dobrej prvej časti hry?

"Súhlasím, až na to, že to nebolo od začiatku druhého polčasu, ale od 60. minúty. Myslím si, že druhý polčas sme začali dobre. Možno to bola otázka únavy. Bolo to ťažké. Oni majú predsa len tiež veľmi dobrý tím a využili svoje prednosti. Je to veľká škoda, pretože to, čo sme si naplánovali, nám vyšlo veľmi dobre. Kľúčová však bola efektivita. Strelíte gól na 2:0 a máte iný zápas. Ak mám byť úprimný, myslím si, že sme si zaslúžili viac. Myslím si, že víťazstvo Realu Madrid je nespravodlivé. Tím urobil krok vpred, čo sa týka hry."

[Helena Condis, Cadena COPE] Videli sme, že si hovoril s Viniciusom... Ancelotti mu povedal, aby sa upokojil... Čo by si mu poradil?

"Ja? Nič. Nie som jeho tréner. Viniciusa si veľmi vážim. Povedal som mu, že tam nebol žiadny faul, a s láskou som ho pohladil po tvári. Nebudem ten, kto vytvára napätie a nepríjemnú atmosféru."

[Toni Juanmarti, Sport] Napriek výsledku je potrebné vyzdvihnúť Fermínov skvelý zápas...

"Už veľakrát som povedal, že Fermín je hráčom pre prvý tím a na dlhé roky do budúcnosti. Má ideálne predpoklady na to, aby sa stal záložníkom Barçy. Dnes to na takejto veľkej scéne ukázal. Je to veľká škoda, pretože veľa hráčov odohralo veľmi dobrý zápas a my sme prehrali. Myslím si, že je to absolútne nespravodlivé. Barcelona si nezaslúžila prehrať. Myslím si, že ak si niekto zaslúžil vyhrať, tak sme to boli my."

[Marta Ramón, RAC1] Aký odkaz máš po tejto porážke?

"Byť pozitívny, zaslúžili sme si viac. Toto je futbal, takéto veci sa stávajú. Chýbala nám efektivita. Nešťastný odraz lopty v závere... to sú detaily, ktoré treba zlepšiť."

[Adria Albets, Cadena SER] Gavi odohral skvelý zápas, v prvom polčase pokryl Bellinghama, ale v druhom polčase Jude strelil dva góly a daroval víťazstvo Ancelottiho tímu. Dokážete zastaviť hráča ako on a čo si myslíš o Bellinghamovi?

"Je to skvelý hráč, dnes urobil rozdiel. Je to futbalista, ktorý sa dobre dostáva medzi línie. Z diaľky trafil veľmi silnú strelu. Real Madrid má svojich hráčov, svoju kvalitu a svojou efektivitou urobil rozdiel."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Aká je situácia teraz? Strácate štyri body, ale do konca ligy zostáva ešte dlhá cesta...

"Správa je, že je to dlhá súťaž, je to jedenáste kolo. Prehrať doma s Realom Madrid samozrejme nie je uspokojivé. Sme frustrovaní, rozrušení... Musíme však ísť ďalej. Myslím si, že sme urobili krok vpred, čo sa týka hry."

[Josep Capel, Radio Nacional] Čo je dôvodom zmeny v hre po 60. minúte, samozrejme, okrem gólu, ktorý ovplyvňuje psychiku. Mužstvo už netlačilo rovnakým spôsobom... Prečo sa hra mužstva zmenila po 60. minúte?

"Myslím si, že nás vysoko pritlačili, zbierali odrazené lopty. Neudržali sme obrannú líniu, trochu nás stála aj únava... Veľa vecí... Treba mať viac pokoja, trpezlivosti, byť v držaní lopty a myslím, že sme to 60 minút robili a je to škoda. Oni dominovali 20-25 minút a dali dva góly a my sme za 60 minút, počas ktorých sme mali hru pod kontrolou, strelili len jeden."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Myslíš si, že sa tím v posledných 25 minútach psychicky zablokoval?

"Nepovedal by som, že sa zablokoval. Zhrnutím zápasu bolo veľmi dobrých 60 minút z našej strany a gól, 20 alebo 25 minút Realu Madrid, počas ktorých strelili dva góly. Hrali sme dobre, dobre sme sa rozostavili, hrali sme dobre na troch vzadu. Myslím si, že sme hrali dobre, ale chýbala nám efektivita, aby sme strelili gól na 2:0.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[The Athletic] Ako hodnotíš stretnutie z hľadiska výkonu Gaviho?

"Bol senzačný, odviedol skvelú prácu. Bez toho, aby som niekoho vyzdvihoval, ale Gavi je srdcom a dušou tímu. Dnes hral viac ako pivot, vyhrával súboje, bol dobrý vo vzduchu... Je základom tímu."

[Albert Nadal, ARA] Odohral si veľa El Clásico. Aký je odkaz hráčom po zápase, ktorý ste mohli ľahko vyhrať?

"Musíme myslieť na Real Sociedad, nebudeme žiť v minulosti. Musíme sa pozbierať a byť dôslednejší, aby sme vyhrávali tituly."

[Albert Hernández, Televisión Española] Prekvapil ťa takýto dobrý štart Bellinghama do sezóny?

"Zdá sa, že je to skvelý hráč. Strelil gól po odrazenej lopte a dnes urobil rozdiel."

[Jordi Blanco, ESPN] Čo si myslíš, že sa deje s hráčmi z hľadiska individuálnych chýb, pretože sa zdá, že sa opakujú?

"Myslím si, že všetko perfektne pochopili a hrali dobre. V posledných 20-25 minútach, keď bola naša obranná línia nižšia, chýbala dominancia, netlačili sme s rovnakou intenzitou a myslím si, že to dnes rozhodlo. Za tých 60 minút sme mali veľa príležitostí. Myslím si, že každý videl, že sme v zápase dominovali."

[Mari Carmen Torres, Marca] Máte veľmi mladý tím. Myslíš si, že prehra s Realom Madrid na ich vlastnom štadióne ich môže nejakým spôsobom ovplyvniť?

"Nie, dúfame, že nie. Minulý rok sme tiež prehrali Clásico na Bernabéu a strácali sme tri body, teraz sú to štyri. Do konca La Ligy zostáva večnosť. Toto je jedenáste kolo. V hre robíme krok vpred. To je to, čo chceme."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] Ako hodnotíš dnešnú hru Cancela a môže sa tento systém, v ktorom hrá vyššie, zopakovať?

"Áno, už som to povedal mnohokrát, má veľkú všestrannosť. Mal dve šance. Viedli sme hru, ale chýbala nám efektivita. Je to škoda, pretože mužstvo hralo veľmi dobre."

[Iniestazo] Aký je tvoj dnešný odkaz fanúšikom po prvom Clásicu na Montjuïc?

"Som frustrovaný, nahnevaný, naštvaný.... nie je to fér. Ďakujem fanúšikom, pretože boli skvelí. Budeme naďalej pracovať na tom, aby boli fanúšikovia spokojní."

zdroj: YT: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-10-28 21:57:28
Leda za prvních 45 minut
mito669 Premium
2023-10-28 22:13:04
Za druhý polčas rozhodne nie, oni ako keby za priaznivého stavu prestanú hrat alebo čo, vid v týždni LM. Neviem či majú niekde alebo od niekoho vsugerovane že treba šetriť sily na sezónu ale toto sa mi teda vôbec nepáči