Carlo Ancelotti bol počas pozápasovej tlačovej konferencie požiadaný o vyjadrenie k situácii na konci zápasu s Barcelonou, keď ťahal Vinícius preč z ihriska. Talian sa vyjadril aj k Bellinghamovej forme a priebehu El Clásica. Tréner Realu povedal, že prvý zásah Angličana úplne zmenil dynamiku zápasu, vďaka čomu sa objavili ďalšie slabiny na strane Blaugranas.

[Fernando Burgos, Onda Cero] Dnes sa všetka pozornosť určite sústredila na Bellinghama, ale nemyslíte si, že rozhodujúce bolo vynútené striedanie Camavingu za Mendyho? Camavinga vniesol do hry niečo, čo ste do tej chvíle nemali.

"Zmenili sme náš prístup, to bolo kľúčové. V prvom polčase sme boli slabým tímom, pomalým, málo agresívnym... A v druhom polčase sme boli opakom, intenzívnejší, agresívnejší, rozhodnejší vpredu."

[Agustin Martin, AS] Máte pocit, že ste premárnili prvých 60 minút?

"Niekedy sa vo futbale stáva, že nehráte tak, ako chcete. V prvom polčase sme neboli na svojej úrovni. Takéto veci sa niekedy môžu stať. Mali sme problémy s vybojovaním lopty, boli sme málo agresívni a málo rozhodní v súbojoch. Na prvý polčas bolo potrebné zabudnúť. Našťastie, druhý polčas bol iný a nakoniec sme dokázali vyhrať."

[Cadena SER] Chcem sa vás opýtať na dve konkrétne mená - Bellinghama, ktorý opäť potvrdil, že ak nie je najlepší na svete, tak je blízko, a Luku Modrića, neviem, či si tiež myslíte, že svojím príspevkom zmenil dynamiku zápasu.

"Áno, Luka zmenil dynamiku, pretože s ním sme mali väčšiu kontrolu nad loptou a Barça urobila krok späť, čo sa týka pressingu, najmä po prvom góle Bellinghama. Jude bol veľmi efektívny. Prvý gól bol skvelý a pri druhom góle bol šikovný."

[Radio Nacional] Povedali ste, že tento zápas nebude rozhodujúci. Nakoľko však pomôže v kontexte zvyšku ligovej sezóny?

"Na štatistickej úrovni sú to tri body na veľmi ťažkom teréne. V kalendári sme mali veľa zápasov vonku, 5 zo 7 bolo veľmi ťažkých, proti Barcelone, Seville, Atléticu, Bilbau, Girone, takže to bol pre nás veľmi náročný program a zvládli sme ho veľmi dobre. Máme náskok v tabuľke a to je všetko. Sezóna je pre všetkých veľmi dlhá, pre Barcelonu, ktorá zostáva skvelým tímom so skvelým mužstvom, a budete musieť bojovať až do samého konca."

[La Razon] Čo ste povedali v polčase?

"Povedal som, že takéto zápasy sa dajú prehrať, ale iným spôsobom. S väčšou energiou, motiváciou, agresivitou v súbojoch. Presne to som povedal hráčom. Myslím, že po tom, čo sa stalo v druhom polčase, bolo jasné, že so mnou súhlasili."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Marca] Bolo vidieť, že ste sa niekoľkokrát rozprávali s Viníciusom. Bol to vypätý zápas, dali ste mu nejaké rady?

"Jednu radu, pravda je, že Araujo je skvelý obranca, predovšetkým v súbojoch jeden na jedného. Len som mu povedal, aby sa zastavil, keď rozhodca zapíska. Ak to neurobí, nemusí zastavovať. V závere bol veľmi nebezpečný, skúšal to 2-3-krát, myslím, že v druhom polčase to skúšal častejšie."

[David Álvarez, El País] Čo sa stalo s incidentom Viníciusa a Xaviho pri čiare a so striedaním?

"Nič, schádzal veľmi pokojne. Povedal som mu, že musí ísť dole trochu rýchlejšie, pretože prichádza čerstvý Lucas. Tak som mu pomohol odísť z ihriska."

[The Athletic] Taktická zmena oproti minulej sezóne, ktorá zahŕňa postavenie Bellinghama vyššie, je jednou z tých, na ktoré ste najviac hrdý?

"Ide o to, aby sme sa snažili postaviť hráčov do čo najpohodlnejšej pozície. Myslím si, že jeho najlepšou vlastnosťou je dostať sa do pokutového územia, takže čím bližšie k "šestnástke", tým lepšie pre neho. Potom sa tím musí trochu organizovať kvôli jeho postaveniu v defenzíve."

[OkDiario] Čo si myslíte o výkone rozhodcu Gila Manzana?

"Ak o ňom nehovoríte, tak to, že odviedol dobrú prácu. Ako som povedal, je to jeden z najlepšie hodnotených rozhodcov v Európe. Konal veľmi dobre, pokojne. Myslím si, že z oboch strán to bol zápas s bojovnosťou, ale zároveň primeraný, s veľkým podielom fair play. Takto by mali vyzerať tieto zápasy. Môžete vyhrať alebo prehrať, ale rešpekt zostáva z oboch strán."

[El Mundo] Čo ste žiadali od tímu?

"Plán bol taký, že Vinícius bude útočiť stredom a Bellingham bude tlačiť na krajného obrancu. Oni [Barça] urobili zmeny, postavili troch hráčov, ktorí vyvážali loptu, a dvoch v strede. Preto, aby Kroos nemusel vychádzať a tlačiť sa na Gaviho, čím by vzadu zostalo veľa priestoru, povedal som Bellinghamovi, aby vychádzal na Gaviho a Vinícius mal zostať na šírku. Vďaka tomu mohol Toni o niečo častejšie zostať pri Fermínovi. Pri pressingu na Iñiga Martíneza sme mali problém, pretože nie vždy vychádzal. Trochu sme sa báli ísť vyššie do obrannej línie. Preto bol prvý polčas trochu ťažký. Boli sme veľmi pomalí s loptou, strácali sme veľa času na vyvezenie lopty."

zdroj: YT: marca.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

1 komentár
2023-10-29 07:28:07
Mal by ho zdrbať a verejne ho vyzvať nech sa venuje futbalu. Inak nie často tréner takto detailne rozoberie taktiku ako v poslednej otázke. Príchodom Camavingalu a Modrica úplne zmenil zápas. Zlý tréner to rozhodne nieje, no mal Viniciusa normálne zdrbať. (Nechcem nadávať)