Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport prezradil, čo sa hovorilo v šatni Blaugranas po skončení El Clásica. Novinár poukazuje na podráždenie skúsených hráčov z toho, že tím "padol do pasce Realu Madrid".

***

Toni Juanmarti: "V Barcelone nie je dôvod na paniku. Október sa ešte neskončil a štvorbodová strata na Real Madrid je 'nič'. Odkaz je jasný: musíme ďalej pracovať, pretože až od februára sa začne hrať o skutočný úspech. Táto analýza však neznižuje význam skutočnosti, že v šatni panuje podráždenie z toho, čo sa stalo v sobotu v El Clásicu. Viacerí skúsenejší hráči sa zhodujú vo svojej diagnóze: od 60. minúty chýbala vyspelosť.

V šatni vládne spokojnosť s tým, ako mužstvo vyšlo na ihrisko. Barça ukázala optimálnu úroveň koncentrácie, intenzity a hry. "Problémom" bolo, že po 55 veľmi dobrých minútach svietilo na ukazovateli skóre iba 1:0. Dve žrde zabránili vedeniu 2:0, ale svoju úlohu zohralo aj šťastie, ktoré rozhodlo, že El Clásico zostalo otvorené. Niektorí skúsenejší hráči mali pocit, že mužstvo malo v posledných 30 minútach zápasu preukázať viac inteligencie.

Niektorí sa domnievajú, že Barça sa za stavu 1:0 dostala do pasce. Poukazujú na smolu, keď dovolili Bellinghamovi vyrovnať z úplne ojedinelej akcie, hoci sa domnievajú, že od tej chvíle im chýbala takzvaná "pauza" na dlhšie držanie lopty a kontrolu hry. Nie je to prvýkrát, čo Blaugranas nemali loptu na kopačkách, aby minimalizovali možné nehody pri práci.

Na druhej strane pokles intenzity pressingu po strate lopty viedol k tomu, že mužstvo "rozdávalo metre" Realu. To v kombinácii s nasadením hráčov ako Raphinha a Lamine Yamal v záverečnej štvrťhodine spôsobilo, že Barça nebola chránená. Vzdialenosti medzi jednotlivými líniami sa zväčšovali a Barça nedokázala získať späť stratený poriadok.

Zdroje v šatni trvajú na tom, aby zdôraznili, aké veľké škody spôsobil vyrovnávajúci gól Bellinghama, a pripomínajú, že zatiaľ čo Real Madrid mohol v druhom polčase nasadiť Modrića, kľúčoví hráči v strede poľa ako Frenkie de Jong a Pedri neboli k dispozícii. To nie sú výhovorky, ale absencia oboch pripravila Barçu o veľkú časť držania lopty.

Po zápase İlkay Gündoğan všetkých prekvapil vyhlásením, v ktorom vyzval na "viac hnevu v šatni po takom dôležitom zápase". "Neprišiel som sem preto, aby sme prehrávali takéto zápasy alebo aby sme dopustili takúto priepasť," povedal Nemec. "Je to trochu problém, emócie musia vyjsť na povrch, keď prehráte. A keď viete, že v určitých situáciách môžete hrať lepšie a urobiť lepšie," upozornil.

Je dôležité si uvedomiť, že súčasný káder Barçy je zmesou skúsených hráčov a mladých talentov, ktorí ešte potrebujú zažiť viac situácií všetkého druhu, aby dosiahli takú úroveň skúseností, akú majú Gündoğan, Iñigo Martínez, Lewandowski, Ter Stegen a spol."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-10-29 17:37:57
"To v kombinácii s nasadením hráčov ako Raphinha a Lamine Yamal v záverečnej štvrťhodine spôsobilo, že Barça nebola chránená. Vzdialenosti medzi jednotlivými líniami sa zväčšovali a Barça nedokázala získať späť stratený poriadok." ---> Inymi slovami, Xaviho striedania stali za velke H a pomohli Realu nas dorazit. Niet co dodat.
2023-10-29 17:44:42
Po boji je každý general, jednoducho belingham je rozdielový hráč,my takeho nemame,bojovnost,umenie v hre je,len chýba koncovka a gracioz nost vo finalnej faze, mužstvo ako barca nemôže vyhrať bez lidra timu,takeho tam niet momentálne ,gundogan nie je zvyknuty hrat lidersku poziciu v city boli iní a on nenapadne hviezdil,vcera sme jasne videli,ako nsm vhyba busquets, mužstvo v tejto sezóne bojuje ale nenaslo hernu tvar