Sergi Samper, bývalý hráč FC Barcelona a Vissel Kobe, sa v lete upísal FC Andorra. V rozhovore pre katalánsky denník Sport 28-ročný hráč hovoril o svojom dobrodružstve v Barcelone, prestupe do Japonska, mladých hráčoch Barcelony a súčasnej situácii v Andorre.

Hranie v Barcelone a odmietnutie ponuky Arsenalu

"Ak ste sa stretli s Wengerom, normálne bolo odísť, ale bolo jasné, že chcem zostať. Všetci mladí hráči chcú v Barcelone uspieť. Mohol som si splniť svoj sen hrať v prvom tíme."

Bojan Krkić

"Poznám ho veľmi dobre a urobí veľkolepú prácu. [...] Prial by som si mať takú osobnosť, ktorá by mi radila, pretože je pravda, že všetko príde naraz. Ste veľmi mladý, debutujete v prvom tíme a niekedy je ľahké urobiť chyby."

Mladíci Barcelony

"Sú veľmi mladí, hrajú s veľkou osobnosťou a ukazujú to deň čo deň. Naozaj ich veľmi obdivujem. [...] Nemali by strácať sebadôveru, pretože keď sa začnú vkrádať pochybnosti a kritika, mali by ísť vlastnou cestou. Barcelona posúva veľa vecí a prídu rôzne momenty."

Hranie za Andorru

"Bolo to pre mňa najlepšie miesto, blízko rodiny a veľmi vzrušujúce. V klube pôsobil Gerard Piqué a navyše mi veľmi vyhovoval štýl Edera Sarabiu. Všetko bolo perfektné a myslím si, že to bola skvelá voľba. [...] Rýchlo som sa rozhodol, že chcem zostať. Chcel by som sa rozvíjať spolu s klubom. [...] Nemyslel som si, že sa teraz budem cítiť tak dobre."

Situácia v lige

"Som pozitívne naladený. Je pravda, že je pre nás ťažké bodovať, najmä vonku. Pocit je lepší, aj keď je pravda, že chceme zlepšiť naše výsledky a pracujeme na tom."

Dobrodružstvo v Japonsku

"V Japonsku som bol naozaj veľmi šťastný, dostal som veľa sympatií od mnohých ľudí. Prijali ma veľkolepo, urobili mi prezentáciu v Tokiu, keď naše mesto bolo Kobe. Bolo tam veľa novinárov a na zápasy prišlo veľa ľudí. Rozlúčka bola tiež veľkolepá. To si navždy odnesiem so sebou. [...] Je pravda, že ste ďaleko od domova, navyše bola pandémia a, nuž, nemohol som vidieť svoju rodinu. V tomto ohľade to bolo niekoľko ťažkých rokov."

Iniestova úloha pri hraní za Vissel Kobe

"Vedel, že mám vážne zranenie, a povedal mi, že si futbal opäť užijem, že budeme opäť hrať spolu a že futbalová ponuka je veľmi dobrá. Bol prvý, kto mi zavolal, aby ma presvedčil, aby som odišiel, a nakoniec som o dva dni neskôr letel do Japonska."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.