Lamine Yamal v tejto sezóne prerazil v prvom tíme Barcelony a pri prekonávaní jedného míľnika za druhým pomotal hlavy mnohým futbalovým odborníkom aj fanúšikom. Vo veku len 16 rokov ohromil všetkých svojimi obrovskými technickými schopnosťami.

Posledným z dlhého radu futbalových ikon, ktoré vyzdvihli talent z La Masie, je teraz David Villa, bývalá klubová legenda, ktorý Yamala pochválil v nedávnom rozhovore, ktorého citácie priniesol portál EuroFoot.

Keď sa bývalého útočníka Barcelony opýtali, aké sú podľa neho Yamalove najlepšie vlastnosti, rýchlo poukázal na obrovskú sebadôveru, ktorou mladík disponuje a ktorá je základom jeho rýchleho vzostupu na vrchol: "No a aké vlastnosti nemá? Má 16 rokov, nehrá len v La Lige, ale aj za Barcelonu a na takej vysokej úrovni proti špičkovým súperom," povedal El Guaje.

Villa tiež nezabudol zdôrazniť, aký jedinečný je hráč ako Yamal, a nestáva sa často, aby klub narazil na tak veľký talent: "Hovoríme tu o niekom, kto má zjavne mimoriadny talent. Je iný ako ostatní hráči, nie je to klon. Je to zrejmé už len pri pohľade na to, ako v takom mladom veku vtrhol na scénu," vyhlásil El Guaje.

Španielsky veterán však vyslovil varovanie ohľadom jeho budúcnosti, keď načrtol, že klub musí byť s Yamalom opatrný, aby mal skutočne podmienky na to, aby sa stal budúcou hviezdou FC Barcelona: "Musíme sa o neho starať, má ešte len 16 rokov. Je to však skutočne jedinečný talent, ktorý tu zostane, a my sa z neho budeme tešiť ešte veľa rokov." Tieto slová znejú obzvlášť rázne vzhľadom na to, že Barcelona má v súčasnosti nespočetné problémy so zraneniami a preťaženie zasadilo zdrvujúcu ranu Gavimu, ďalšej z jej najväčších mladých hviezd.

zdroj: EuroFoot
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.