Kataláncom štart po novembrovej reprezentačnej prestávke nevyšiel, keď vo Vallecas remizovali 1:1. Opäť strata bodov, opäť nepresvedčivý výkon. Je zrejmé, že Blaugranas prežívajú krízy a vymotať sa z tohto začarovaného kruhu nebude jednoduché. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 5,8

Pri svojom vôbec prvom štarte v La Lige počas neprítomnosti zraneného Ter Stegena sa zdalo, že na Peñu doľahla nervozita, pretože vyzeral neisto pri bránení streleckých pokusov, neisto pri ich distribúcií lopty a veľmi pomaly reagoval na úvodný gól Raya.

Cancelo - 6

V poslednej fáze prvého polčasu sa začal viac zapájať do hry, ale nedokázal výraznejšie ovplyvniť zápas tak, ako vie.

Christensen - 6,5

Christensen bol najistejším z barcelonských zadákov, obranu usmernil niekoľkými dôležitými obrannými zákrokmi a zachoval si pokoj na lopte.

Martínez - 6,9

Vcelku solídny pri držaní lopty a tiež pri riešení útokov Raya, ale body sa mu strhávajú za to, že zapríčinil štandardnú situáciu, ktorá viedla k otvoreniu skóre.

Balde - 6,4

Ukázal viac útočných impulzov ako v poslednom čase a tesne pred prestávkou sa postaral o dôležitý defenzívny zákrok, ktorým udržal stav 1:0. Jeho nábehy po krídle sa nakoniec vyplatili, keď si nabehol na loptu a potom výborne prihral Florianovi Lejeunovi, ktorý ju nasmeroval do siete a Barcelona vyrovnala.

Frenkie de Jong - 6,3

Vrátil sa do hry po viac ako dvoch mesiacoch, ale pochopiteľne nebol taký ostrý ako predtým a niekedy sa až príliš držal pri lopte. Ukázal však, čo Kataláncom počas jeho absencie chýbalo.

Romeu - 5,4

Opäť slabý výkon, ktorý len podčiarkol slabú formu z posledného obdobia. Predviedol niekoľko hrozných prihrávok a viackrát bol nachytaný na hruškách.

Pedri - 6,9

V strede poľa bol ako vždy istý, málokedy urobil chybu, usilovne presoval a diktoval tempo hry a niekoľkokrát vystrelil na bránku. Zdá sa, že po návrate po dlhšom pobyte na lavičke je čoraz bližšie k svojej najlepšej forme.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Yamal - 6,9

Pravdepodobne najžiarivejšia prítomnosť Barcelony v útoku, keď sa pokúšal predrať cez hráčov súpera a dostať sa do šestnástky, no bohužiaľ, bez úspechu.

Lewandowski - 6

V prvom polčase bol úplne neviditeľný, ale v druhom sa jeho prínos zvýšil, keď si pri vyrovnávajúcom góle dobre nabehol do šestnástky. Treba si položiť serióznu otázku, ako z neho dostať to najlepšie, pretože spôsob, akým hrá, nie je dosť dobrý.

Ferran Torres - 5,7

Nie príliš vydarený večer pre žraloka, ktorý síce urobil niekoľko nábehov a snažil sa rozohrať na súperovej polovici, ale nedokázal vytvoriť väčšiu hrozbu. Niekoľkokrát však prispel k obrannej činnosti, čo bolo pozitívne.

Náhradníci

55' Gündoğan - 6,5

Nahradil Romeua a okamžite dodal mužstvu väčšiu kontrolu a istotu, vďaka čomu tím dokázal efektívnejšie držať loptu a v druhom polčase predstavovať oveľa väčšiu hrozbu ako v prvom.

55' Felix - 6

Okamžite vniesol do útoku Kataláncov viac plynulosti, obsadzoval priestory medzi obrancami Raya a efektívne spájal hru.

75' Fermín López - 5,9

Bol pokojný a rozvážny v držaní lopty, dobre rozohrával a udržiaval poriadok.

75' Raphinha - 6,4

Brazílčan, ktorý nahradil Yamala, okamžite vniesol do útoku energiu a bol oveľa priamočiarejší pri napádaní súpera. Dokonca trafil aj žrď prudkou strelou - ku gólu skutočne nemal ďaleko.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-25 18:50:00
Romea už nechcem v základnej zostave vidieť to nech da radšej nejakého mladého z Bčka horšie určite nezahrá, inak Xavi skúša všelijaké varianty ale aby posadil Lewandovskeho nato asi nemá gule
2023-11-25 20:09:39
Trošku nechápem to hodnotenie Christensena a Martineza. S popisu mi príde, že Christensen odohral o máličko lepší zápas no i tak má o kus horšie hodnotenie