Xavi Hernández si v utorok v Lige majstrov proti Portu zahrá o nesmierne veľa. "Prehra alebo remíza proti portugalskému majstrovi otvorí brány pekla na Can Barçe a tréner Terrassa bude hlavným terčom kritiky," píše Javi Miguel z madridského denníka AS, ktorý informuje o tom, akú jedenástku tréner Barçy postaví. Ako píše novinár, bude to "pretoriánska garda, ktorá má zabrániť požiaru Barcelony".

Uvedomujúc si kľúčovú dôležitosť zápasu s Portom, Xavi dá bokom rotáciu a postaví jedenástku plnú skúsených a elitných hráčov. Prioritou bude získať dobrý pocit a prvýkrát počas Xaviho "pôsobenia" postúpiť s tímom do osemfinále Ligy majstrov.

Podľa Javiho Miguela preto tréner vráti do jedenástky dvoch kľúčových obrancov: Ronalda Araúja a Julesa Koundého, ktorí v zápase proti Rayu odpočívali. Podľa novinára by mal byť na utorňajší zápas pripravený Marc-André ter Stegen, ktorý takisto chýbal vo Vallecas pre zranenie chrbta. Na ihrisku by sa mali objaviť aj İlkay Gündoğan, Raphinha a João Félix. To je celkovo šesť dôležitých zmien v porovnaní so základnou zostavou zo sobotňajšieho zápasu.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podľa Miguela by sa João Cancelo mohol presunúť na ľavé krídlo, zatiaľ čo vo forme hrajúci stopér Iñigo Martínez by mal zostať v základnej jedenástke. V strede poľa zostanú Frenkie de Jong a Pedri, ktorí vytvoria trojicu s Gündoğanom. V útoku bude ústrednou postavou Robert Lewandowski.

Javi Miguel upozorňuje, že ak sa táto jedenástka potvrdí, v tíme nebude ani jeden odchovanec: Pedri ani Araujo (napriek tomu, že na oficiálnej webovej stránke Barçy majú pečiatku "Made in La Masia") tento status nemajú. Všetko nasvedčuje tomu, že Iñaki Peña, Alejandro Balde, Oriol Romeu, Ferran Torres, Andreas Christensen a Lamine Yamal začnú na lavičke náhradníkov. Očakáva sa, že aj prvý kapitán Sergi Roberto dostane od lekárov zelenú a bude zaradený do nominácie.

zdroj: javi miguel
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-27 11:05:32
Proti Portu to vidím takto:
Ter Stegen
Cancelo, Araujo, Kounde, Balde Gundogan, De Jong, Pedri
Felix, Lewandowski, Raphinha
2023-11-27 11:30:09
Skôr to vidím takto :
Tér Stegen
Araucho, Kunde,Inigo,Balde
Pedri,Gundo,FDJ
Raphinna,Lewa,Felix