Pred niekoľkými dňami sa v médiách objavili správy, že v zápase proti FC Porto na Montjuïc hrozí zopakovanie situácie zo neslávne známeho stretnutia s Eintrachtom Frankfurt na Camp Nou, keď bolo na tribúnach 25 000 - 30 000 priaznivcov hosťujúceho celku. Teraz však tlač ubezpečuje, že klub vynakladá maximálne úsilie na to, aby sa priaznivci súpera nachádzali len v priestore pre nich určenom.

Podľa Alberta Martíneza z Relevo je už niekoľko týždňov nemožné nájsť priamy a lacný let z Porta do Barcelony na sledovanie piateho zápasu skupinovej fázy Ligy majstrov medzi Barcelonou a portugalským majstrom na Estadi Olímpico Lluís Companys. Jediný spôsob, ako sa dostať do Barcelony z Porta, je v súčasnosti päťhodinový let s prestupom do Madridu za 473 eur. Podľa zdrojov z portugalského klubu si už viac ako 3 000 fanúšikov zakúpilo vstupenky na zápas na Montjuïc, kde bude mať portugalský klub zastúpenie približne 10% očakávanej kapacity.

Berúc do úvahy precedens zo zápasu Európskej ligy proti Eintrachtu Frankfurt zo sezóny 2021/2022, keď takmer 30 000 nemeckých fanúšikov zaplnilo tribúny Camp Nou, Barcelona na svojej webovej stránke vydala sériu varovaní pre portugalských fanúšikov a pripomenula im, že "môžu obsadiť len zónu hostí". V zápase proti Eintrachtu si nemeckí fanúšikovia kúpili 5 000 miest, ktoré im pridelila Barcelona, ale zároveň získali aj ďalšie vstupenky od cestovných kancelárií a socios, ktorí ich dali do predaja.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podľa Alberta Martíneza klub teraz pripomína, že "boli zavedené prísne bezpečnostné opatrenia a opatrenia na kontrolu vstupeniek, ktoré klub zaviedol pre zápasy považované za rizikové". FC Barcelona pokračuje: "Vyzývame všetkých fanúšikov súperovho tímu, ktorí nemajú vstupenku, aby necestovali na Estadi Olímpic Lluís Companys, pretože si nebudú môcť kúpiť lístok."

Klub tiež upozornil cestovné kancelárie, že majú prísny zákaz predávať vstupenky fanúšikom hostí , že miesta na sedenie budú na meno a že nesmú nosiť farby Porta, či už šály alebo dresy, v iných priestoroch ako pri bráne č. 10, kde sa budú nachádzať všetci fanúšikovia súpera.

zdroj: relevo
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-11-27 13:25:53
To bol vtedy hrozný trapas Dúfam, že sa to už nikdy nezopakuje.