Katalánci predsa len dokázali zdolať Porto na domácom trávniku, hoci stretnutie odštartovali tak ako zvyčajne - inkasovali ako prví. Čo nám ukázal samotný zápas?

Najlepší: Pán futbalista João Cancelo

Domáci dnes nepredviedli skvelý futbal a prvý polčas bol z ich strany vyslovene slabý. V radoch Barcelony sa však našiel jeden futbalista, ktorý sa rozhodol na chvíľu zabudnúť na to, aký zložitý môže byť dnešný futbal, a jednoducho sa futbalom bavil. Za 82 minút hry strelil Cancelo krásny gól, zaznamenal skvelú asistenciu, štyrikrát vystrelil, zaznamenal 5 kľúčových prihrávok a 6 úspešných driblingov. Akoby to nestačilo, v defenzíve zaznamenal štyri zákroky. Po takomto zápase si bezpochyby zaslúžil hodnotenie 10. Postavený vyššie výborne spolupracoval s Felixom a práve títo dvaja portugalskí hráči boli rozhodujúci. Dúfajme, že neduh v závere zápasu, ktorý si vynútil striedanie, sa neprejaví vážnym zranením.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Opäť rovnaký začiatok zápasu

Barcelona v posledných týždňoch začína zápasy veľmi zle a dnešný duel s FC Porto nebol výnimkou. Portugalčania vyzerali v prvom polčase lepšie a zaslúžene viedli. Ešte pred prestávkou však začal svoje predstavenie Cancelo, čo povzbudilo aj jeho spoluhráčov, ktorí po zmene strán hrali oveľa lepšie. Je však naozaj ťažké pochopiť, čo sa deje v tých prvých 20-30 minútach, keď Xaviho zverenci dovolia súperovi tak veľa. Je veľmi ťažké pravidelne bodovať, keď s takou pravidelnosťou dostávate góly v prvých 30 minútach. Tentoraz sa to podarilo, ale potrebovali sme na to vynikajúci zápas od Cancela a veľa šťastia pod vlastnou bránou. Nedá sa počítať s tým, že to tak bude vždy.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-29 07:06:20
Za mě nejlepší: Zápas s Portem jsem si užíval., po sibotním strašidelném výkonu jsme dneska byli úplně jiný tým. Xavi postavil to nejlepší co máme a na výkonu to bylo hned znát. Kromě vynikajícího Cancela zahráli skvěle i Peňa, Felix, Araujo, Raphinha …
Nejhorší: Máme velice úzký kádr pro rotace. Forma Pedriho s De Jongem je zatím daleko za formou před zraněním, ale snad se do toho kluci rychle dostanou. Náhrada za ně není. To samé platí i o útoku, za dvojici Raphinha s Félixem také náhrada není. Lewa to je samostatná kapitola, jeho současný přínos pro tým je nula !
2023-11-29 08:36:06
Nesúhlasím, že prvých 30 minút to bolo také zlé. Bol tam úsek pár minút, kde to našim moc nešlo a vtedy sme dostali gól.