Xavi Hernández po zápase s Atléticom na Montjuïc povedal, že to bol možno najlepší výkon jeho tímu v tejto sezóne. Nižšie uvádzame najzaujímavejšie vyjadrenia trénera počas pozápasovej tlačovej konferencie. Úplný prepis sa objaví v priebehu dnešného dňa.

[Adria Albets, Cadena SER] Pred zápasom sa veľa hovorilo o Joãovi Felixovi... Hovoríš, že bol veľmi motivovaný... Ako ho hodnotíš a čo si myslíš o oslave?

"Oslavu som nevidel, ale tento gól je ďalším prípadom, keď robí rozdiel pre tím. Videl som, že pracoval, prijímal lopty... Bol veľmi dobre postavený, dobre si rozumie na krídle s Joãom Cancelom... Som za neho veľmi šťastný. Vždy som hovoril, že João je u nás šťastný a oddaný. Povedal som mu, aby bol pokojný, pretože niekedy táto "extramotivácia" spôsobí, že prekročíte hranicu. Myslím si, že odohral veľmi inteligentný zápas."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Toto je možno najkompletnejší zápas vášho tímu, aj čo sa týka počtu dobrých minút... Ako si vysvetľuješ skutočnosť, že váš tím podáva lepšie výkony v komplikovaných zápasoch? Real Madrid, Atlético, Porto...

"Verím, že hráči musia urobiť krok vpred; tiež my ako štáb, ja ako tréner.... A mať odvahu. Myslím si, že toto mužstvo malo osobnosť, dnes sme hrali veľmi dobre. Atlético nás tlačilo najmä v druhom polčase, ale dokázali sme sa z toho veľkého tlaku dostať, mali sme "pauzu"... Áno, videli sme možno náš najlepší zápas v sezóne... Povedal by som, že kompletný. Je to znak toho, že mužstvo vo veľkých momentoch rastie. Je to veľmi pozitívne znamenie a musíme to robiť v každom zápase. Takto musíme hrať vždy."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Albert Hernández, TVE] Ako Atlético tlačilo, objavila sa postava Iñakiho Peñu. Tipujem, že ho to napĺňa dôverou... Mohol by si prezradiť viac podrobností o tom, čo sa deje s Ter Stegenom?

"Marc pociťuje nepríjemné pocity v chrbte. Uvidíme tento týždeň, ako to bude vyzerať. Čokoľvek budeme musieť oznámiť, oznámime. Má ochorenie, ktorého sa nevie zbaviť. Uvidíme, ako sa rozhodneme. O Iñakim vám môžem povedať to, čo som hovoril v posledných dňoch: Je príkladom. V konečnom dôsledku hráte tak, ako trénujete. A keď tak dobre trénujete a ste vždy na najvyššej úrovni, aj keď nehráte, podávate takéto výkony. Vo futbale je to normálne, neexistujú žiadne tajomstvá. Vždy trénoval na desiatku a dnes hral na desiatku a aj nedávno hral na desiatku. Dnes nás opäť zachránil, dva neuveriteľné zákroky."

[Albert Nadal, ARA] Čo sa stalo s Iñigom Martínezom, ktorý mal hrať od prvej minúty?

"Iñigo má problémy s hamstringom. Zajtra sa podrobí vyšetreniu. Dúfame, že pôjde o menej závažnú vec. Počas rozcvičky pociťoval nepríjemné pocity."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Prečo to išlo tak hladko, predovšetkým v prvom polčase?

"Pretože hráči urobili krok vpred. V utorok sme porazili Porto a to bolo dobré. V sezóne sú momenty, keď nie ste v najlepšej forme. A dnes sme boli výborní. Dobre sme rozohrávali loptu, hráči si v strede dobre rozumeli, po strate lopty sme dobre pressovali. Znovu sme objavili našu hru. Som veľmi šťastný. Zápas bol veľmi kompletný a dúfam, že nájdeme súdržnosť, aby sme vždy hrali takéto zápasy."

[Marta Ramón, RAC1] Aký význam má dnešné stretnutie z hľadiska obnovenia formy a ašpirácie na titul?

"Chceme veriť, že to bol dôležitý týždeň, práve sme sa vrátili zo súboja v Lige majstrov a odohrali sme skvelý zápas proti priamemu súperovi o víťazstvo v lige. Myslím si, že jediné, čo nám chýbalo, bola efektivita, pretože sme mohli streliť viac gólov. Hráči v strede poľa spolu dlho nehrali, ale myslím si, že našli správny prevodový stupeň. João bol veľmi motivovaný, Robert pracuje pre tím... Skrátka, mužstvo sa mi veľmi páčilo a dnes mám z neho veľmi dobrý pocit."

[Helena Condis, Cadena COPE] Mal by sa klub pokúsiť o prestup Joãa Félixa, keď videl jeho nedávne výkony a to, ako je motivovaný tu byť?

"To je skôr otázka na vedenie, ale sme s ním veľmi spokojní. Pracuje veľmi dobre, podáva nám dobré výkony, je to výnimočný chlapec, žolík. Som rád, že ho máme v tíme."

[Josep Capel, Radio Nacional] Aký význam malo víťazstvo proti Portu a postup z hľadiska kroku vpred pre tím, o ktorom hovoríš?

"Som si istý, že nám pomohlo, že dôležitá súťaž ako Liga majstrov ide ďalej. Myslím si však, že dnes sme urobili ďalší krok vpred. Hrali sme veľmi dobre v súbojoch proti tímu s veľkou dušou, akým je Atlético. Z môjho pohľadu je výsledok zápasu nízky."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Prekvapila ťa nižšia návštevnosť na tribúnach počas dnešného zápasu?

"Pravdepodobne program, počasie... Aj to má význam. Tí, ktorí prišli, boli skvelí a budú odchádzať spokojní. Budúcu nedeľu ich budeme potrebovať proti priamemu súperovi, ktorým je prekvapujúco Girona."

[Laura Brugues, TV3] V mnohých zápasoch ste museli doťahovať po inkasovaní prvého gólu a dnes ste skórovali prví...

"Vždy je to pozitívne, dostávali sme góly ako prví a bolo pre nás ťažké vrátiť sa späť. Jediným negatívnym aspektom dnešného zápasu bola nedostatočná efektivita. Zvyšok bol veľmi dobrý. Mali sme niekoľko dobrých individuálnych výkonov a všetko nám vychádzalo."

[Jordi Blanco, ESPN] Povedal si, že vám chýba efektivita. Myslíš tým, že čakáte na príchod Vitora Roqueho v januári?

"Mal som na mysli skutočnosť, že naši hráči boli efektívnejší. Spomínam si na veľmi čisté šance, čo je pozitívna vec. Myslím si, že sme mohli zápas uzavrieť oveľa skôr. Uvidíme, čo sa stane s Vitorom Roquem. Dúfam, že v januári bude môcť prísť."

[Alex Pintanel, Relevo] Myslíš si, že kontrola v strede poľa bola v dnešnom zápase kľúčová?

"Áno, bola kľúčová, ale aj tí hráči vzadu. Je pravda, že v prvom polčase nás veľmi netlačili. Ale hráči v strede poľa a João dobre spolupracovali. Stredopoliari dodávajú tímu veľkú osobnosť."

[Pol Ballus, The Athletic] Ako hodnotíš dnešný výkon Julesa Koundého na pravej strane obrany?

"Jules bol veľmi dobrý. V závislosti od zápasu bude meniť pozície. Takisto Andreas a Iñigo. V závislosti od súpera sa dobre pripravíme. S prístupom obrany som spokojný."

[Marc Fuste, Chiringuito] Povedal si, že si nevidel Joãovu oslavu. Aký je tvoj názor na takéto oslavy?

"Musíte sa ho na to spýtať. Má potrebu dokázať svoju hodnotu a odtiaľ pramení jeho reakcia, musíme využiť jeho potrebu ukázať svoj futbal. Je pozitívne, že je rebel, je šťastný a robí rozdiel proti svojmu bývalému tímu."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] Ako hodnotíš defenzívnu hru všetkých krídelníkov?

"Je to jeden z kľúčových aspektov dobrej tímovej hry, pretože každý pracuje, pressuje, prijíma lopty. Práca celého tímu je veľmi dôležitá. Každý hráč vie, čo má robiť."

[Adria Ragas, El 10 del Barca] Čo sa zmenilo v stredovej formácii tímu v porovnaní s inými zápasmi?

"Odohrali spolu dva alebo tri zápasy. Musia si navzájom rozumieť, meniť si pozície, to je normálne. Dnes odohrali stredopoliari kompletné stretnutie."

 

zdroj: YT laliga.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-12-04 07:24:30
Je to tak, chybali tomu len premenene šance a viac gólov tým pádom.
2023-12-04 08:38:26
KEBY KEBY,,, Lew zase nula0:0,ako vždy,, už ani loptu nevie spracovať, nie trafiť bránku,
Félix jedna skoro šanca a jeden gol,, ostatní netrafia tiež bránku