Zverenci Xaviho Hernándeza pokračujú v slabých kolísavých výkonoch, keď po dvoch výhrach prišla opäť prehra a tentokrát bola nad ich sily Girona. Tá v derby Katalánska na Montjuïc vyhrala 2:4. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 5,3

24-ročný gólman neurobil veľa zlého a s prvým a tretím gólom nemohol urobiť nič, ale body sa mu strhávajú za to, že druhý gól dostal na svoju žrď a za jeho rozohrávku.

Koundé - 5,3

Koundé opäť nastúpil na pravej strane obrany, podnikol niekoľko aktívnych výpadov dopredu a spočiatku vyhrával súboje v defenzíve, ale niekoľkokrát nechal svoje krídlo odkryté a mal prsty v treťom a poslednom góle.

Araujo - 5,2

Bol ťahaný po všetkých pozíciách, keďže Girona mimoriadne dobre rozťahovala hru, a nebol vo svojej obvyklej najlepšej forme, prejavoval nezvyčajný nedostatok odhodlania.

Christensen - 5,2

Nie je v dobrej forme, keď jeho chyba umožnila Viktorovi Tsygankovovi prebehnúť cez neho a pripraviť Girone úvodný gól stretnutia a tiež neubránil Gutierreza dostatočne rýchlo pri druhom góle.

Cancelo - 5,7

Hoci sa dostal do niekoľkých dobrých pozícií, keď sa vydal dopredu, nedokázal využiť niekoľko dobrých šancí a príliš často nechával svojich stopérov bez podpory.

Frenkie de Jong - 6,9

Vždy vyzeral dobre, keď vyvážal loptu dopredu, patril medzi najživších hráčov Kataláncov a dôsledne vypomáhal aj vzadu.

Gündoğan - 7,4

Udržiaval poriadok, keď pomáhal vstupovať do záverečnej tretiny a mal aj niekoľko šancí na gól a v závere zápasu aj skóroval, no je zrejmé, že mohol podať aj lepší výkon.

Pedri - 6,5

Jeho schopnosť urobiť vždy správne rozhodnutie je ohromujúca. Pedri bol veľmi solídny v držaní lopty, ale v druhom polčase nedokázal vtlačiť hre svoju autoritu.

Raphinha - 6

Skvelý rohový kop, pri ktorom asistoval Robertovi Lewandowskemu, a jeho pracovné nasadenie vykompenzovali následné slabé prihrávky a niektoré zlé rozhodnutia a nedbalé dotyky.

Lewandowski - 6,4

V úvode skvelou hlavičkou vyrovnal, ale okrem toho veľa neurobil a v závere zápasu nevyužil skvelú šancu na vyrovnanie.

Felix - 5,4

Po tom, čo sa spočiatku zdalo, že by to mohol byť skvelý zápas z jeho strany, sa Felix postupne úplne vytratil a na zápas nemal žiadny vplyv.

Náhradníci

65' Balde - 5,7

Balde sa na ihrisku objavil ako náhradník a prekvapivo hral ako stopér, ktorý mal za úlohu potiahnuť lopty dopredu, ale veľa z toho nebolo.

65' Yamal - 6,4

Predviedol niekoľko výborných nábehov do stredu a poslal niekoľko dobrých prihrávok do šestnástky.

65' Ferran - 6,4

Keď nastúpil, hneď sa zdal byť energický, ľavá strana ožila a zahral niekoľko šikovných prihrávok, pričom pripravil aj gól Gündoğana.

80' Fermín - 6,2

Nemal dostatok času na to, aby sa presadil.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-12-11 08:45:23
Presne ako som písal k hodnoteniu najlepšie versus najhoršie. Všetci hrali relatívne dobre podľa hodnotenia “expertov”. Všetkým by som dal tak maximálne 4. Je to otras
2023-12-11 08:52:13
Gundogan 7,4 :)
Ty si videl ten zapas? Nedat gol,dam mu 2,8. Ved bol vsade neskoro,kazil prihravky,prehraval suboje a rychlostne je vybaveny,akoby tahal za sebou karavan so starozitnostami.