Katalánci uzatvorili skupinovú fázu prebiehajúcej edície Ligy Majstrov prehrou na pôde Royal Antverpy. Zverenci Xaviho Hernándeza síce postúpili do vyraďovačky z prvého miesta, ale je jasné, že sú v kríze. Čo v podstate potvrdilo aj fiasko v Belgicku. Poďme známkovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 4,6

Má prsty v prvom góle, keď na hranici šestnástky prihrával Romeuovi, ktorý bol však plne pokrytý.

Fort - 5

V držaní lopty mu niet čo vyčítať, dobre rozohrával a v prípade potreby sa posúval dopredu. Mal však problémy s bránením Chidera Ejukea, ktorý sa cez neho dostával až priveľmi ľahko.

Koundé - 4,5

Ďalší veľmi slabý zápas Koundého, ktorý mal problémy s bránením útočníkov Antverp. Mal šťastie, že Janssen bol pri prvom góle v ofsajde, inak by to bola nepríjemná chyba. Môže byť kritizovaný aj víťazný gól Antverp, keďže sa zdalo, že jej mimo svojej pozície.

Christensen - 6

Jediný slušný výkon v obrane Barcelony a obeť hrozného bránenia svojich spoluhráčov, najmä Koundého.

Balde - 5,8

Niekoľkokrát sa mu podarilo prekonať pressing, ale väčšinou to bolo nanič, pretože buď loptu neprihral včas, alebo jeho prihrávky nakoniec nenašli nikoho.

Sergi Roberto - 5,6

Urobil dobre, keď sa sťahoval nižšie, aby pomohol Romeuovi v ťažkostiach, a niekoľkokrát pekne vyviezol loptu, no nič svetoborné z toho nebolo.

Romeu - 3,5

Ďalší otrasný výkon Romeua. Španiel bol čiastočne vinný za prvý gól a nepoučil sa zo svojej chyby, keďže sa nechal nachytať na hruškách aj pri druhom góle, hoci tentokrát mal k dispozícii veľa priestoru.

Fermín - 5,5

Od Fermína sa očakávalo, že bude v strede poľa rozdielovým hráčom, ale počas zápasu bol neviditeľný a nedokázal nijako ovplyvniť hru. Nakoniec bol po hodine hry vystriedaný.

Yamal - 7

Vytvoril jediný gól Barcelony a v druhom polčase z pološance trafil žrď.

Lewandowski - 4,7

Lewandowski dostal šancu proti posledným Antverpám, aby chytil rytmus, ale na zápas nemal absolútne žiadny vplyv. Vrcholom zápasu z jeho strany bol potlesk Yamalovi za center, ktorý preletel pokutovým územím, keď stál na hranici šestnástky.

Ferran - 7,3

Ferran hrajúci na ľavom krídle bol jedinou legitímnou hrozbou Barcelony v poli a nakoniec sa prezentoval ďalším zakončením v priestore, kde by ste očakávali Lewandowskeho. Zaslúži si viac.

Náhradníci

60' Gündoğan - 6,4

60' Cancelo - 5,6

60' Pedri - 6,1

72' Guiu - 7

76' Casado - 5,7

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-12-14 09:01:10
Tak jak doteď měl Romeu ještě jakousi možnost to celé zvrátit(aspoň reputaci), tak po včerejšku si asi podepsal u fans i vedení jasný ortel. Sice říkám, že zápas blbec může mít každý, ale bohužel Romeu hrál zápas o fleka po špatně sérii a to je krapet rozdíl.
2023-12-14 09:10:44
Akože proti antverpám by aj naša lavička mala zahrať dobre, no ani hráči zakladu sa nepredviedli. Do 70 minúty 1 strela na bránku súpera? Slovan by mal viac striel