Barcelona porazila Almeríu a stretnutie prinieslo mnoho zaujímavých momentov. Barça už v La Lige dostala viac gólov ako v celej minulej sezóne a séria zápasov bez víťazstva o viac ako jeden gól je najdlhšia v histórii klubu. Pozitívom je, že rozhodujúcu úlohu zohral Sergi Roberto - kapitán zaznamenal double prvýkrát vo farbách Blaugranas.

- Barcelona v prvom polčase získala iba jednu loptu v záverečnej tretine ihriska súpera a aj to vďaka nevynútenej chybe.

- Na Montjuïc bolo dnes len 34 471 divákov. Ide o najhorší výsledok v tejto sezóne.

- Almería strelila dva góly na štadióne Barcelony vôbec prvýkrát. A to v situácii, keď je tento tím na poslednom mieste v tabuľke a v tejto sezóne ešte nevyhral.

- Barcelona v roku 2023 strelila v 56 oficiálnych stretnutiach 101 gólov. Real Madrid - 129.

- Barça inkasovala viac gólov (21) ako v celej predchádzajúcej ligovej sezóne.

- Hráči Barcelony strelili dva góly v jednom zápase po rohových kopoch prvýkrát od roku 2018 (zápas proti Realu Sociedad).

- Sergi Roberto zaznamenal svoj prvý double v kariére v 357 zápasoch vo farbách Barcelony. A mohol mať aj hattrick. Stredopoliar strelil dva góly vo farbách Barçy B aj pred 11 rokmi v súboji proti Alcorcónu.

- Barcelona dosiahla najdlhšiu sériu zápasov bez víťazstva o viac ako jeden gól - 18. Rovnaký výsledok Barça dosiahla medzi októbrom 1962 a februárom 1963.

- Andreas Christensen sa stal štvrtým Dánom v histórii, ktorý zaznamenal aspoň vystúpení za FC Barcelona. Pred ním to dokázal len: Michael Laudrup (226), Allan Simonsen (129) a Martín Braithwaite (58).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-12-20 21:26:11
"Almería strelila dva góly na štadióne Barcelony vôbec prvýkrát. A to v situácii, keď je tento tím na poslednom mieste v tabuľke a v tejto sezóne ešte nevyhral." --> To je velka hanba....
2023-12-20 21:31:14
Vyhralo sa nakoniec,tak je všetko zabudnute,ale 37 tisic divakov to je vystraha najvyssej kategorie,a n...i ďalších istotne