Joao Felix počas svojho krátkeho pôsobenia v FC Barcelona naďalej nepodáva úplne dobré výkony. Portugalský reprezentant prišiel do klubu v lete na hosťovanie z Atlética Madrid a v Katalánsku sa mu darilo. Ale nedôslednosť, ktorá ho trápila počas celého jeho pôsobenia v Španielsku, 24-ročného hráča opäť dobehla.

Okrem víťazného zápasu proti svojmu materskému klubu bol João Felix v posledných týždňoch zväčša neviditeľný, čo vyvoláva pochybnosti, či by ho Blaugranas mali na konci sezóny podpísať natrvalo. Podľa novinára Javiho Miguela z madridského denníka AS má však João Felix naďalej podporu prezidenta Barcelony Joana Laportu, ktorý 24-ročného hráča naďalej považuje za svoju "osobnú stávku".

Laporta nebol spokojný so striedaním Joãa Felixa proti Almeríi

João Felix nemal včera večer proti UD Almería najlepší zápas, keďže jeho prítomnosť na ihrisku počas prvej tretiny nebolo takmer cítiť. Krídelník v útoku nepredviedol takmer nič, ani sa veľmi nezapájal do presingu, čo prinútilo Xaviho, aby ho v polčase vystriedal za Ferrana Torresa. Javi Miguel tvrdí, že prezident Barcelony Laporta nebol spokojný so striedaním Joãa Felixa v polčase a veľkú časť druhého polčasu sa na to sťažoval v lóži.

Vzhľadom na nekonzistentné výkony Joãa Felixa sa rozprúdila debata o tom, či by ho mala Barcelona podpísať natrvalo, najmä vzhľadom na to, že náklady s tým spojené budú vysoké. Prezident klubu Laporta však portugalskému esu tak slepo dôveruje, že je pripravený v lete pristúpiť k jeho trvalému prestupu.

Vo vedení sú ale ľudia, ktorí to nevidia rovnako, a dokonca aj Deco by bol ochotný otočiť sa chrbtom k trvalému prestupu, ak by výkony portugalského krídelníka neboli na úrovni. Treba tiež pripomenúť, že Xavi nikdy nechcel, aby sa João Felix stal v lete jeho prvou voľbou. Keďže ho však Laporta naďalej považuje za "osobnú stávku" a chce, aby sa Portugalčan sťahoval na Camp Nou na stálo, uvidíme, ako sa veci vyvinú.

zdroj: javi miguel as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-12-21 12:22:21
Laporta nebol spokojný zo striedaním Felixa? Veď Felixa v prvom polčase nebolo ani vidieť. Keď sa k nemu dostala lopta tak ju okamžite stratil, lebo tu jeho kľučku na pravú nohu poznajú už všetci obrancovia LL a aj keď sa pokúsil o strelu (možno 2x za polčas) tak vždy nastrelil obrancu. Xavi dobre urobil, že ho stiahol už po polčase👍👍👍
2023-12-21 12:36:59
Tazko povedat, ci Lapo a Deco az tak moc ovplyvnuju riadeniu timu, ale ak by to tak bolo, tak nech idu do prčic.