Barcelona nakoniec vyhrala nad Almeriou a konečne ukončila sériu bez víťazstva, keď neustále strácala body. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Xavi Hernandez si totiž na pozápasovej konferencii pripísal zásluhy za obrat Barcelony po postupe.

Okrem toho, že tréner tvrdil, že v šatni predniesol svoj najprísnejší prejav, urobil aj niekoľko ráznych striedaní v zápase, keď stiahol Joãa Felixa a Andreasa Christensena, ktorí v prvom polčase nehrali dobre. Javi Miguel teraz odhalil reakcie tejto dvojice na Xaviho rozhodnutie.

Dve protichodné reakcie

Podľa informácií bol João Felix nahnevaný, že ho Xavi stiahol zo zápasu už po polčase a rozhodnutie neprijal pokojne. Christensen medzitým zmenu prijal odovzdane a profesionálne, čo sú vlastnosti, ktoré ho definujú od jeho príchodu do klubu v roku 2022. Obaja hráči v stredu večer proti Almeríi podali viditeľne slabší výkon.

Felixov vplyv bol sotva badateľný. Portugalský krídelník sa nedokázal presadiť driblingom, ani nedokázal vypracovať žiadnu zmysluplnú prihrávku. Christensen bol medzitým niekoľkokrát prichytený pri prechode do obrany a nedokázal ubrániť Sergia Arribasa. Xavi bol preto nútený ich predčasne vystriedať napriek tomu, že zvyčajne strieda okolo hodiny hry.

Aj napriek tomu je pravdepodobné, že reakcia Christensena vyvolá uznanie zo strany trénerského štábu, zatiaľ čo Felix si možno mierne pošramotil reputáciu, keďže v budúcej sezóne sa usiluje o to, aby sa jeho hosťovanie stalo trvalým. Po priateľskom zápase proti Club America v Dallase sa Katalánci vydajú na Vianočnú prestávku, ktorá, ako dúfa klub, umožní hráčom mužstva načerpať nové sily a začať odznova.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-12-21 21:18:21
Toto sú bohužiaľ Felixove vlastnosti, pre ktoré nemohol zostať v Atléticu. Simeone mu to netoleroval a bude zaujímavé sledovať reakciu Barcelony. Joao je stále rozmaznaný chlapček, čo je škoda, lebo talentu má na rozdávanie
mito669 Premium
2023-12-21 21:27:41
Ani sa mu nečudujem, nie je blby aby nevidel to čo vidia všetci okrem Xaviho, že Lewandowski nehrá vôbec nič už pár mesiacov a nikdy ho nedá dole. Pre mňa osobne je určite Felix platnejší ako Lewandowski už len pre väčší pohyb a častokrát aj chut niečo zmeniť v zápase