V nedávnom letnom prestupovom období Barcelona potrebovala predať množstvo hráčov, aby mala priestor na príchod nových posíl. Okrem niekoľkých mien, ktoré priniesli finančné prostriedky, však časť týchto odchodov tvorili hosťovania. Jedným z nich bol aj Julian Araujo, ktorý prestúpil do Las Palmas, s ktorým sa Barça stretne krátko po vianočnej prestávke.

Španielskemu tímu sa pod vedením bývalého trénera Barçy Atlètic Garciu Pimientu darí veľmi dobre. Vo svojej prvej sezóne po postupe sa nachádzajú na deviatom mieste ligovej tabuľky. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo však Julian Araujo nebude môcť nastúpiť proti Barcelone kvôli "klauzule strachu", ktorú má zakotvenú vo svojej zmluve.

Nie je to prvýkrát, čo Barça prijala takéto preventívne opatrenia v prípade svojich hráčov, ktorí sú na hosťovaní, keďže aj Pablo Torre nedávno nemohol hrať za Gironu proti svojmu materskému tímu. Na rozdiel od Torreho sa však Araujo v tejto sezóne ukázal ako oveľa dôležitejšia postava Las Palmas a pod vedením Pimientu zažiaril.

Mexičan dal v tejto sezóne dva góly ako pravý obranca s kvalitným útočným prejavom, ale predovšetkým preukázal veľkú defenzívnu pracovitosť. Los Amarillos ako takí budú nútení poradiť si bez dôležitého hráča, ktorý im bude v zápase proti Kataláncom chýbať. Alberto Moleiro, ďalší špičkový hráč klubu v tomto období, bude chýbať kvôli zraneniu. Barcelonská klauzula o strachu sa tak môže ukázať ako užitočná, keďže tri body budú vzhľadom na ich aktuálny stav v ligovej tabuľke stále veľmi dôležité.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-27 15:55:27
Rád by som ho videl hrať,ale pokiáľ to oslabí supera,tak dobre.