Pred zápasom Las Palmas - Barcelona, ktorý bude prvým stretnutím oboch tímov v roku 2024, médiá priniesli niekoľko štatistických zaujímavostí. Mundo Deportivo uvádza, že Barça má za posledných 12 mesiacov najlepšiu bilanciu výjazdových zápasov v La Lige, zatiaľ čo Sport upozorňuje, že Las Palmas čaká na víťazstvo nad Kataláncami už takmer 33 rokov.

Napriek rôznym kritikám na adresu hry Barcelony je jej bilancia zápasov na štadiónoch ligových súperov pomerne priaznivá. Podľa Mundo Deportivo sa žiaden tím v La Lige nemôže pochváliť lepšou štatistikou. Len Barça a Girona v tejto sezóne doteraz neprehrali zápas na výjazde. Ak vezmeme do úvahy celý rok 2023, Barcelona v takýchto stretnutiach nazbierala 36 bodov, zatiaľ čo Real Madrid má rovnaké skóre. Rozdiel je v tom, že Blaugranas prehrali menej konfrontácií (10 víťazstiev, 6 remíz a 4 prehry), zatiaľ čo Los Blancos nielenže museli 7-krát uznať prevahu svojho súpera (k tomu 11 víťazstiev a 3 bodové deľby), ale majú aj o jeden odohraný duel viac. Real Sociedad je stále na stupňoch víťazov tejto klasifikácie (31 bodov).

Na druhej strane Sport uvádza, že Las Palmas čaká na víťazstvo proti Barcelone už takmer 33 rokov. Las Palmas naposledy zdolal Blaugranas 6. februára 1991 v prvom zápase osemfinále Kráľovského pohára, keď jediný gól strelil Alexis Trujillo. V odvetnom zápase na domácej pôde však Barça svojho súpera rozdrvila 6:0. Odvtedy je bilancia Barcelony v stretnutiach s Las Palmas 10 víťazstiev a 3 remízy. Posledný vzájomný duel týchto tímov sa uskutočnil v marci 2018, keď Barcelona na Estadio de Gran Canaria tesne remizovala 1:1 po zásahoch Lea Messiho a Jonathana Calleriho.

To všetko je však už minulosť a Xaviho tím bude vo štvrtok čeliť novej výzve. Las Palmas sa po náročnom začiatku sezóny dostal do formy a momentálne sa nachádza na deviatom mieste tabuľky. Len Real Madrid v tejto sezóne inkasoval menej gólov (11) ako Las Palmas (15). Na druhej strane, tím bývalého trénera rezervy Barcelony Garcíu Pimienta strelil len 15 gólov, pričom horšiu bilanciu majú len Cádiz a Alavés (po 14). Barça sa preto bude musieť najprv vysporiadať s pevnou obranou Las Palmas.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.