Barcelona dnes večer pokračuje v La Lige v zápase proti Las Palmas a vo vzduchu je cítiť napätie. Xaviho zverenci sa pokúsia o nápravu a budú mať za úlohu znížiť odstup od Atlética Madrid, Girony a Realu Madrid. Veľká skúška čaká aj Joãa Felixa.

Prvá polovica sezóny bola z pohľadu Barcelony ako na horskej dráhe a tieto nevyrovnané výkony najlepšie dokumentuje João Felix. Jeho brilantnosť, hoci sa v niektorých zápasoch skutočne prejavila, bola zatienená množstvom zápasov, v ktorých bol Portugalčan neviditeľný. A ak má dnes niekto čo dokazovať, bude to práve portugalský krídelník.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport má João Felix dnes večer proti Las Palmas skutočne poslednú príležitosť hrať v základnej zostave. V prípade, že sa mu nepodarí zapôsobiť, môže sa jeho úloha zmeniť, pretože sa môže stať, že definitívne príde o miesto v základe.

V poslednom zápase pred vianočnou prestávkou bol Xavi nespokojný s Felixom a tréner ho v polčasovej prestávke vystriedal. Hráč potom dokonca nastúpil na priateľské stretnutie proti Club America, čo naznačovalo Xaviho preferencie, keďže väčšina hráčov základnej zostavy bola na lavičke.

Teraz, po príchode Vitora Roqueho, sa konkurencia na ľavom krídle určite zvýši. Koniec koncov, Xavi na tlačovke pred zápasom proti Las Palmas vyhlásil, že Brazílčan je bez problémov schopný hrať po boku Roberta Lewandowskeho. Ďalšou možnosťou na ľavom krídle je Ferran Torres, ktorý by mohol Portugalčana tiež vytlačiť. Po tom, čo nahradil Felixa proti Almeríi, zahral určite lepšie. Felixovi tak ide o veľmi veľa, najmä ak chce, aby ho Barcelona po skončení hosťovania kúpila na trvalý transfer.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-04 18:53:41
Ďalší grc z kuchyne fc Barcelona,jasne ze peniaze na kupu nemame,je jasne ze atletiko cenu neznizi, načo toto divadlo?
2024-01-04 19:18:59
Aneb hraj drtivou většinu zápasu dobře, ukazuj že máš potenciál být rozdílový v utoku. Pak přijdou dva nevyrovnavnané výkony a už máš poslední šanci se ukázat jestli ne tak jdeš zpět. Tak hlavně že vedle něj jsou neskutečná děla při formě, kterým se dávají už víc jak rok šance ! :D V pořádku.
Někdy mám pocit že ten klub od vedení po managment až po trenéra je shnilý do morku kostí. A mají v hlavě solidní guláš.
Ale tak nikdo neví co je pravdy na tom a na tom.