Xaviho zverenci nepodali úplne dobrý výkon, no tentoraz sa im podarilo uchmatnúť cenné tri body na Kanárskych ostrovoch. Barcelona sa môže pochváliť neslávnym rekordom, pokiaľ ide o ofsajdy, a İlkay Gündoğan napokon vsietil víťazný gól stretnutia.

- Ešte pred zápasom sa hráči stretli s fanúšikmi. Na videu nižšie je vidieť, ako Ferran Torres podpisuje fanúšičke dres a fotí sa s ňou, zatiaľ čo ona plače od šťastia. Hrejivý moment.

- Na štadióne sa objavil aj chlapec, ktorému Xavi podpísal dres. Mladý fanúšik povedal trénerovi Barcelony: "Nevenujte pozornosť novinárom!"

- Je to Munirov jedenásty zápas proti Barcelone a jeho tretí gól. Predtým strelil dva vo farbách Valencie, oba v sezóne 2016/17, hneď po odchode na prvé hosťovanie z Barçy. 

- Posledný gól proti Barcelone s účasťou jeho odchovanca padol 29. augusta 2021 (proti Getafe, gól Sandro Ramírez, asistencia Carles Aleña). Dnes gól strelil Munir a finálnu prihrávku zaznamenal Sandro.

- Las Palmas nevyhralo nad Barçou od roku 1991 (1:0 v Kráľovskom pohári). V lige zvíťazil tím z Kanárskych ostrovov naposledy v roku 1986 (3:0).

- Barcelona nevyhrala ani jeden z posledných ôsmich zápasov La Ligy výjazde, v ktorých súper skóroval ako prvý (3 remízy, 4 prehry). Táto séria bola prerušená.

- Hráči Barcelony boli až 14-krát v ofsajde. Žiadny iný tím v posledných deviatich sezónach v TOP5 európskych ligách nebol viac krát prichytený v ofsajde.

- Barcelona si na štadióne Las Palmas udržiava sériu bez prehry. Bilancia je 11 víťazstiev a 4 remízy.

- Od príchodu Xaviho do La Ligy je trénerom s najvyšším počtom kariet na konte (13). Druhý Javier Aguirre má na konte 12 napomínaní.

- İlkay Gündoğan dnes strelil svoj prvý gól pri víťazstve Barcelony. Predtým strelil góly proti Realu Madrid (1:2) a Girone (2:4).

- Len Barcelona a Real Madrid dokázali v tejto sezóne streliť Las Palmas viac ako jeden gól.

- Barça je tím, ktorý si v tejto sezóne španielskej ligy zabezpečil najviac bodov (19) gólmi v posledných 15 minútach.

- Posledný zápas, ktorý Barcelona vyhrala po góle z pokutového kopu v nadstavenom čase, bol proti Valencii v sezóne 2016/17 (vtedy Leo Messi skóroval v 94. minúte).

- Na vedúci Real Madrid a Gironu stráca Barça momentálne 7 bodov. Najväčšia strata, ktorú sa Blaugranas podarilo dohnať v druhej polovici a stať sa majstrom, bola 6 bodov (sezóna 1952/53, Katalánci predbehli Español).

- Pozrime sa viac na to, čo pre Joãa Cancela znamená hrať za Barcelonu (reakcia po góle na 2:1).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.