Barcelona zvíťazila nad Las Palmas, ale zápas opäť prehlušila polemika s rozhodcami. Všetci sa pýtajú na správnosť pokutového kopu zo záveru zápasu. Na začiatku prvého polčasu tohto stretnutia však rozhodca Pablo González Fuertes neodpískal zjavný priestupok na Sergiho Roberta. Následne Xavi smerom k nemu urobil známe španielske gesto.

V 24. minúte zápasu proti Las Palmas sa Sergi Roberto dostal k lopte na pravom krídle. Jeden z hráčov Las Palmas ho však zastavil zjavným potiahnutím za dres. Rozhodca González Fuertes nereagoval a nechal hru pokračovať. Kapitán Barcelony sa k nemu pohol s nevôľou a... bol potrestaný žltou kartou. To rozzúrilo Xaviho, ktorý tiež dostal kartu. Tréner Barçy sa pustil na tenký ľad a urobil nasledujúce gesto, keď sa od neho rozhodca odvrátil.

"Caradura", čiže udrieť sa rukou po líci, znamená ukázať adresátovi, že ste drzí. Takto dal Xavi najavo svoj názor na rozhodnutie rozhodcu v tejto situácii. V La Lige už za takéto gestá padli červené karty. Tentoraz to trénerovi Blaugranas prešlo, pretože hlavný ani technický rozhodca si to neuvedomili. A zároveň si pamätáme situáciu (tiež z posledného ligového kola), keď bol Mason Greenwood vylúčený z ihriska za polemiku s rozhodcom.

Archív VAR túto situáciu hodnotí ako chybu. Xavi mal dostať červenú kartu. Taktiež sa domnievajú, že González Fuertes udelil karty vo chvíľach, keď to nebolo potrebné. Napriek tomu bolo rozhodnutie pri pokutovom kope správne, rovnako ako vylúčenie Daleyho Sinkgravena z ihriska. Týmto rozhodnutím rozhodca istým spôsobom zachránil svoj výkon.

Xavi bol aj protagonistom "diskusie" s Rafinhom. Podľa katalánskeho denníka Sport bol tréner Barcelony na Brazílčana veľmi nahnevaný v momente, keď sa po veľmi dobrej prihrávke İlkaya Gündogana ocitol v ofsajde. Na svetelnej tabuli vtedy svietil stav 1:0 pre domácich. Raphinhov ofsajd mal byť spôsobený jeho zlým postavením, pričom Xavi na krídelníka zakričal: "Rapha, Rapha...". Tréner mal podľa televízie Movistar dokonca svojho hráča uraziť. Raphinha, keď si uvedomil Xaviho kritiku, bežal k postrannej čiare, aby si to s ním vyjasnil.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-01-05 09:38:17
Ja som najprv myslel, že ukazuje Robertovi, aby už nenadával rozhodcovi, lebo to bolo bezprostredne po tom, ako dostal Roberto žltú za kecy, keď na Roberta nepískli to potiahnutie za dres. Následne Roberto šiel za postranným a chvíľu mi napadlo, že mu dá hlavný druhú žltú, že neprestal.
2024-01-05 09:43:40
Ludia po vcerajsom zapase si hovorim ze chudak Xavi. Lebo na jeho hlavu hlavne pada kritika, ale vcera bolo vidno ze to nestoji na nom, ale na hracoch.
Presne ako krical na Raphinhu - 15 ofsajdov za zapas?? A nemyslim Raphinhu ale cely tim - z toho 10 bolo takych ze hrac stoji na kraji ihriska a ma presny prehlad pred sebou ze kedy je a nieje v ofsajde.... moze sa stat ze ti to ujde, ale 15?
A druha vec - ked aj nebol ofsajd a kridlo sa dostalo k lopte. Ludia ved my nevieme dat jeden dobry center. Balde, nas nastupca Jordiho Albu, sice beha ale co sa tyka finalnej prihravky ci centra, na 95% to ide do uzemia nikoho alebo trafi prveho hraca. Raphinha taktiez nevie vobec centrovat, on sa radsej zamota v kluckach a nahra dozadu.
Presne ten gol Las Palmas bola jednoducha pekna nahravka od Sancha do priestoru a do behu. My sme vcera takych mohli mat 5, z toho 5 islo dozadu na paty miesto dopredu do behu.
A potom lutujem aj chudaka Lewandowskeho, lebo on zabudol u nas hrat futbal a vobec sa mu necudujem, kedze nanho nevie ist jedna finalna prihravka alebo jeden dobry center. V Bayerne mu kridla vzdy davali perfektne lopty alebo stal presne tam kde mal na dorazku. U nas lopty nedostava a dorazat nema co kedze nestrielame. Sme BARCELONA a v 40tej minute je statistika striel na branu 3:0 pre Las Palmas.
Ked nevieme ani vystrelit, urcite nedame gol a ked nedame gol tak nemozme vyhrat...

Naozaj zlate casy ked sme mali Messiho, Alvesa, Xaviho, Iniestu, Neymara, Ronaldinha atd... odvtedy nemame jedneho hraca co vie dat finalnu prihravku.

A medzi nami. S nasou terajsou hrou co sa zaloznikov a kridiel tyka a finalnych prihravok - mohol by tu byt kludne Etoo v jeho najlepsej forme, alebo Suarez v jeho najlepsich rokoch - skoncili by ako Lewandowski...

Smutne ale kym sa neurobi naozaj poriadna reforma a donesu sa 3-4 poriadni hraci, hlavne 2 poriadne kridla, novy Busquets a jeden hrac typu De Bruyne, tak sa obavam ze to bude len stale horsie. A mozme menit trenerov kolko chceme s takouto zostavou. A zial vieme ako sme na tom financne, takze to asi tak skoro nebude...

Este akurat dufam ze mlady Roque nebude sediet na lavicke, urcite ubeha a urobi viac ako Lewa aktualne.