FC Barcelona vyhrala nad UD Barbastro 3:2 a postúpila do osemfinále Kráľovského pohára. Xavi Hernández pri tejto príležitosti hodnotil výkon svojich zverencov na pozápasovej tlačovej konferencii.

Rozhodnutia rozhodcu

"Neviem. Nevidel som penaltu. Ani pre nás, ani pre súpera. Bolo mi však povedané, že Joãoov gól mal byť uznaný. Je škoda, že v tomto kole neexistuje VAR. Myslím si, že v roku 2024 by mal byť, a to aj na štadiónoch tímov z nižších súťaží. Nerozumiem tomu. Najdôležitejšie však je, že sme v osemfinále, zajtra budeme poznať súpera. Tím pôsobil dlhé minúty veľmi dobrým dojmom. To je všetko. Cieľ sme dosiahli."

Situácia po záverečnom hvizde

"Sú veci, o ktorých sa rozprávate s rozhodcami, a to je všetko. S Danim [trénerom súpera] ani s hráčmi nie sú žiadne problémy. Nehľadajte nezhody tam, kde nie sú."

Chyby

"Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas, ale opäť sme stratili cestu. A jedna chyba vás môže stáť titul. Nemali sme im toho toľko dovoliť. Celkovo si myslím, že je to pozitívny zápas."

Zranenie Iñiga Martíneza

"Viem len, že je to druhá noha. Všetko sa ukáže zajtra. Uvidíme, čo sa stalo. Dúfam, že to nie je nič vážne."

Prekvapila vás hra Barbastry

"Nebol som prekvapený, pretože sme analyzovali ich hru proti Almeríi a boli veľmi agresívni. Po góle z rohového kopu začali byť veľmi aktívni. Myslím si, že tréner Dani odvádza skvelú prácu. Prajem všetko najlepšie tímu a ľuďom z Barbastra, ktorí sa k nám správali veľmi dobre."

Analýza

"Zápas sa skomplikoval, pretože sme im darovali rohový kop, keď sme mali loptu v držaní. Viedlo to k výsledku 1:2. Vedeli sme, že stretnutie sa môže občas skomplikovať, kvôli fanúšikom alebo dodatočnej motivácii, bol to ich životný zápas. Zápas sme mali pod kontrolou, prvý polčas bol veľmi dobrý, veľa sme si vytvorili, videli sme dobrú Barçu. Za stavu 2:0 sme si počínali celkom dobre. Neskôr sa to skomplikovalo, oni sa dostali z tlaku s väčším nasadením, mali príležitosť na 2:2. Vedeli sme, že ak súperovi pripravíte darčeky alebo vám chýba intenzita, jeden detail zmení duel, je to na spadnutie. Pre každého je to ťažké, dnes to bolo pre nás ťažké v posledných minútach, vlastnou vinou sme sa trápili viac, ako sme predpokladali, vo veľmi kontrolovanom zápase. Bol to zápas, v ktorom sa dalo streliť veľa gólov, ale my sme trpeli viac ako zvyčajne chybami pri streľbe."

Pocity po zápase

"Zostal vo mne dojem, že do stavu 1:2 sme si počínali dobre a po darčeku z našej strany sme trpeli viac ako zvyčajne. Strelili sme tretí gól a pískal sa pokutový kop, neviem, či bol alebo nie, nevidel som opakované zábery, ale opäť sme sa trápili až do posledných minút. Dojem je pre mňa dobrý. Prvý polčas bol veľmi dobrý a výsledok 2:0 bol dobrý. Potom sa to skomplikovalo kvôli nám, dali sme súperovi darčeky, čo by sme nemali robiť."

Detaily

"Myslím, že sme odohrali dobrý zápas. Skomplikovala ho jedna chyba, rohový kop. Kvôli takýmto detailom, rohovému kopu, môžete prísť o titul, byť vyradený, vypadnúť v Superpohári, prehrať finále... Musíme kontrolovať takéto detaily a minimalizovať vlastné chyby. Lopta bola naša, kontrolovali sme ju a bol z toho rohový kop na 1:2, ktorý nás potrápil viac, ako sme čakali. Nemôžeme rozdávať toľko darčekov v obrane. Celkovo však zápas hodnotím pozitívne pre mužstvo."

Závery

"Trpeli sme viac, ako sme očakávali, ale dojmy boli dobré, mužstvo bolo v prvom polčase veľmi dobré. Vytvorili sme si veľa príležitostí, nabiehali sme po krídlach, stredom.... Hector Fort odohral skvelý zápas na individuálnej úrovni, Fermin tiež. Obranná línia bola celkom dobrá, prakticky nemali žiadne príležitosti, v závere nám strelili gól po rohovom kope a mali jednu šancu na 2:2, ale viac nie. Celkovo to bol dobrý zápas. Je to stretnutie, v ktorom môžete streliť gól, nepodarí sa vám to, premárnite príležitosti, pripravíte darčeky a nakoniec sa trápite viac, ako ste predpokladali."

Superpohár

"Sme motivovaní, plní nádeje a tešíme sa na súboj o Superpohár. Myslím si, že máme veľmi dobrú príležitosť, je to veľká výzva. Tento mesiac bude rozhodujúci v pohári a Superpohári."

 

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2024-01-08 08:11:33
Celkovo si myslím, že je to pozitívny zápas ?????????????????????????????

To si z nás k*rva robíš srandu ?
2024-01-08 08:24:47
Prosím, už žiadne komentáre z tlačoviek z úst Xaviho! Ten chlap je asi na práškach.......že vraj pozitívny pocit, hrali sme dobre! Nechcel som reagovať, ale to sa nedá!