Novinár German Bona z katalánskeho denníka Sport uviedol, že João Felix bude s veľkou pravdepodobnosťou obetovaný počas zápasu proti Osasune vo štvrtok 11. januára.

Xaviho čaká dilema týkajúca sa obsadenia základnej zostavy v semifinále Superpohára proti Osasune. Musí nájsť rovnováhu medzi unáhleným návratom Pedriho a Joãa Cancela do hry a postavením silného tímu. Zároveň je pre trénera výzvou, že v prípade víťazstva bude musieť hrať vo finále už o 48 hodín neskôr. Zatiaľ čo niektorí futbalisti ako Frenkie de Jong, Ilkay Gündoğan a Robert Lewandowski majú svoje miesta isté, o Felixovi sa to povedať nedá.

A prečo je to tak?

Po tom, čo bol Felix v lige proti Las Palmas nechaný na lavičke, nevyužil príležitosť proti Barbastro a Xavi nakoniec ho v 72. minúte stiahol. Počas svojho pôsobenia na ihrisku absolvoval celkovo 9 súbojov, z toho 7 na zemi a 2 vo vzduchu. Žiaľ, z týchto stretnutí vyšiel víťazne len v dvoch prípadoch. Okrem toho mal problémy s udržaním lopty, 15-krát o ňu prišiel, a v driblingu sa prejavil ako málo zdatný hráč. Okrem toho je pozoruhodné, že nezaznamenal žiadnu kľúčovú prihrávku a ani jeden presný dlhý pas.

Kto nastúpi proti Osasune?

Treba poznamenať, že Pedri a João Cancelo sa zotavujú zo zranení. Hoci boli obaja zaradení do nominácie, o tom, kto nastúpi do zápasu, rozhodne stredajší tréning. Xavi si navyše chcel ponechať dôležitého defenzívneho hráča čerstvého na prípadný záverečný zápas. Iñigo Martínez nebude k dispozícii minimálne mesiac kvôli problémom so zranením. Očakáva sa, že Alejandro Balde sa vráti po tom, čo vynechal predchádzajúci zápas kvôli chorobe.

V strede poľa pravdepodobne nastúpia Frenkie de Jong a Gündoğan, takže je pre nich ťažké si oddýchnuť. De Jong by mal hrať ako defenzívny záložník a Gündoğan ako jeden zo stredopoliarov. Na druhom mieste v strede poľa pravdepodobne nastúpi Sergi Roberto, ktorý v Copa del Rey odpočíval, ale mohol by čeliť konkurencii Fermína López, ktorý podal dobrý výkon v predchádzajúcom zápase v Barbastro.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.