Zverenci Xaviho Hernándeza si vo včerajšom semifinále Španielskeho superpohára poradili s Osasunou a v podstate bez vážnejších problémov postúpili do finále, v ktorom ich čaká madridský Real. Hra Blaugranas už vyzerala lepšie, lepšie zahrali aj niektorí hráči. Poďme na známky pre jednotlivcov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 7,5

Predviedol skvelý zákrok 1 na 1, keď cez Arauja prešiel Ante Budimir, a ukázal niekoľko ďalších slušných zákrokov. Pomerne dobre rozohrával loptu.

Koundé - 7,7

Solídny výkon Koundého, ktorý sa výborne pohyboval po pravej strane a vytvoril niekoľko šancí. Takmer si pripísal aj asistenciu. Výborne bránil a postaral sa o niekoľko dôležitých zákrokov, z toho niektoré ukázal ako posledný hráč v poli.

Araujo - 6,3

Opäť netypicky nevýrazný, Araujo prežíva svoje najhoršie obdobie od prechodu do seniorského tímu. Príliš často prehrával súboje o loptu a Budimir mu nasadil dokonca jasličky v šestnáste, čo viedlo k situácii 1 na 1. Druhý polčas bol však oveľa lepší.

Christensen - 7

Musel príliš často kryť Arauja, ale odviedol dostatok práce, aby pomohol tímu udržať čisté konto. S ľahkosťou prekonával línie, ako sú od neho všetci zvyknutí.

Balde - 6,4

Proti päťčlennej obrane Osasuny toho veľa nevytvoril, ale bránil pomerne dobre.

Sergi Roberto - 6,7

Roberto vytvoril v prvom polčase vynikajúcu šancu pre Lewandowskeho, ktorá však nebola využitá, a potom sám zlikvidoval dobrú príležitosť. Kapitán však predviedol dynamický výkon, ktorým potvrdil svoje miesto v základe.

Gündoğan - 8,1

Pri bránení sa sem-tam trochu potrápil, ale pri držaní lopty bol ako vždy bezchybný a vytvoril niekoľko slušných šancí pre svojich spoluhráčov, vrátane jednej, ktorú premenil Lewandowski. V tomto zápase urobil rozdiel.

De Jong - 6,7

Všetci v tíme čakali, že De Jong prelomí stredný blok Osasuny, čo sa mu aj podarilo a vytvoril niekoľko šancí. Občas mal problémy nájsť voľného hráča v poli, ale napriek tomu podal ďalší špičkový výkon.

Raphinha - 6,2

Hral celkom slušný zápas, keď bol vystriedaný kvôli zraneniu ešte pred koncom prvého polčasu.

Lewandowski - 6,9

Lewandowski v prvom polčase nepremenil jednoduchú šancu, ale v druhom polčase si to vynahradil skvelým zakončením. Jeho celkový výkon bol však stále znepokojujúci, zbytočne sa pohyboval pri postrannej čiare a nedokázal prihrať ani tú najjednoduchšiu prihrávku.

Ferran Torres - 6,3

Podpriemerný výkon Torresa, ktorý sa bude musieť výrazne zlepšiť, ak si chce vybojovať miesto v základnej zostave na úkor za Felixa.

Náhradníci

42' Yamal - 7,5

Na pravom krídle popri Koundém sa snažil o centre a náročné kľučky, aby si našiel priestor. Strelil zaslúžený gól v nadstavenom čase po výbornej akcii Joãa Felixa.

61' Pedri - 7,1

Pedri nie je úplnou posilou v defenzíve, ale jeho magické ovládanie lopty a schopnosť prekonať línie pomohli Barcelone niekoľkokrát nájsť cestu cez presing. V nadstavenom čase predviedol senzačný samostatný nájazd, ktorý postavil divákov na nohy.

61' Felix - 6,8

Niekoľko efektných zákrokov a kľučiek, ktoré mu nakoniec vyšli, keď dobre zakombinoval s Pedrim a vytvoril skvelú šancu pre Lamineho Yamala, ktorý pohodlne zakončil.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-12 14:43:45
FdJ, hrac zapasu ma hdnotenie ako Roberto. ASi tolko...
2024-01-12 14:59:53
Presne... a ak si vezmem,ze v podstate dodrbkal Lewu a pochvalil FDJ a ak sa pozreim na znamky,tak mam otazku: co tam chlapi hulite??