João Cancelo bol medzi povolanými hráčmi na španielsky Superpohár a Xavi po celý čas dúfal, že jeho hlavný pravý obranca bude môcť hrať aspoň vo finále. Negatívne správy v tejto veci priniesol Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport.

Podľa novinára je Cancelova účasť v súboji s Realom prakticky vylúčená, hoci konečné rozhodnutie padne až po zajtrajšom tréningu. Hráč veľmi chcel pomôcť tímu, ale od začiatku bolo jasné, že pre neho bude ťažké vyhrať preteky s časom. V nedeľu uplynie len desať dní od jeho zranenia, pričom rehabilitácia pri takýchto zraneniach zvyčajne trvá približne 2 - 3 týždne. Ak sa nestane zázrak alebo nebude riskovať, nestihne sa vrátiť do hry.

Juanmarti píše, že Cancelo bol veľmi povzbudzovaný, aby urobil všetko pre to, aby bol na finále pripravený, dokonca boli v hre aj injekcie. Portugalčan síce na ihrisku pracoval, ale v individuálnom rytme a s nízkou intenzitou. V šatni sa však už teraz predpokladá, že pravý obranca sa nestihne vyliečiť. Novinár denníka Sport sa domnieva, že situácia by bola iná, keby bola v hre napríklad trofej Ligy majstrov, ale momentálne má Barça pred sebou veľkú časť sezóny a potrebuje mať Cancela na ďalšie výzvy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2024-01-12 20:08:05
Tak takticky mohli povedať ze je pripravený nech aspoň Real nevie ako bude obrana vyzerať 😁 alebo možno píšu opak 😄
2024-01-12 20:49:35
Netreba riskovať, nech sa radšej dolieči.