RealMadridTV neprestáva produkovať kritické zábery práce rozhodcov. Tentoraz je na muške Juan Martínez Munuera, ktorý bude rozhodovať nedeľňajšie El Clásico. Španielsky arbiter bol obvinený z toho, že Realu Madrid ukradol zaslúžený titul.

Tentoraz sa novinári RealMadridTV zamerali na sezónu 2020/21, v ktorej majstrovský titul putoval do Atlética Madrid. V zápase 35. kola La Ligy nastúpil klub z hlavného mesta proti hosťom zo Sevilly a iba remizoval, čo madridská televízia pripomína ako "jeden z najnespravodlivejších večerov v histórii". Sklamanie bolo obrovské, pretože v prípade víťazstva by Real po bezgólovej remíze medzi Barçou a Atléticom poskočil na miesto lídra. Rozhodcom tohto zápasu bol Juan Martínez Munuera, ktorý bude rozhodovať aj zajtrajší zápas medzi Realom a FC Barcelona.

Už v 58. sekunde videa RealMadridTV identifikuje prvý "škandál" - Rozhodca správne odpískal ofsajd Odriozolovi, ktorý asistoval na gól Benzemu. Podľa "novinárov" tu dochádza k manipulácii, ktorá spočíva v úmyselnom predĺžení Odriozolovej nohy pri dorážke. Len desať minút po tejto situácii to boli hostia, ktorí išli do vedenia vďaka akcii, ktorá začala po voľnom kope. Brazílčan fauloval Jordana a dostal žltú kartu. Zábery na RealMadridTV boli zostrihané tak, aby nebolo vidieť kontakt medzi nohami hráčov. Treba povedať, že Joan Jordán sa celkovo ukázal ako zloduch stretnutia, keďže len o chvíľu neskôr mu po Kroosovom centri z rohového kopu spadla lopta na rameno, za čo rozhodca napriek protestom hráčov v bielych dresoch odmietol odpískať pokutový kop.

Podľa klubovej televízie sa však ukázalo, že rozhodcovia by nemali byť vždy takí nekompromisní pri odpískaní ruky. Za stavu 1:1 Bono jasne fauloval Benzemu, za čo bol Realu nariadený zaslúžený pokutový kop, ktorý im bol po zásahu VAR odobratý kvôli predchádzajúcej hre rukou Militãa. RealMadridTV to samozrejme uznáva ako chybu rozhodcu. Klubový televízny kanál žiada pokutový kop aj za situáciu, v ktorej pri cúvaní Casemiro narazil do ležiaceho Óscara. Hoci Brazílčan v tejto situácii neprotestoval a nežiadal, aby bol priestupok odpískaný, zamestnancom klubu to neprekáža. Neskôr v materiáli novinári röntgenujú kariéru Martíneza Munuera, pričom sa zaoberajú najmä obvineniami, že schvaľoval agresiu voči Viníciusovi a nespravodlivo ho potrestal žltou kartou. Vo svojom materiáli však neuvádzajú provokatívne správanie krídelníka, ktorý sa počas zápasu okrem iného rozhodol po zápase pozvať brankára súpera na "férovku":

Pozrime sa teraz na suché čísla: v zápasoch, v ktorých rozhodoval Martínez Munuera, Real Madrid 21-krát zvíťazil, 7-krát utrpel porážku a 7-krát sa so svojím súperom podelil o body. Barcelona má podobnú bilanciu: 20 víťazstiev, 6 remíz, 5 prehier. Rozhodca počas svojej kariéry viedol El Clásico trikrát, pričom klub z hlavného mesta vyhral dva zápasy a Barcelona jeden.

zdroj: realmadridTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-01-13 16:47:28
😂😂😂
2024-01-13 17:07:14
Trápne, vyťahovať takéto hlúposti. Bodaj by sa nám zadarilo a dobre ich vypráskali. A potom môžu hľadať ďalšie hlúposti.