Tréner Realu Betis Manuel Pellegrini odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred zápasom s Barcelonou (18:30). Skúsený tréner zdôraznil, že je katastrofálne pomýšľať na to, že by Real mal hrať proti Barcelone v kríze.

Barça v kríze

"V prípade tímov ako Barcelona pochybnosti vedú k prehre. Okrem Superpohára sa jej darí aj v iných súťažiach a bojuje o umiestnenie na čele tabuľky. Za lídrami zaostáva o niekoľko bodov, ale stále má 54 bodov k dobru. Stále má dostatok času na to, aby ich dobehla. Ak si myslíme, že budeme čeliť Barçe v kríze, mýlime sa. Majú veľa možností a my očakávame ťažkého súpera, ako vždy proti Barcelone, Realu Madrid alebo Atléticu Madrid."

Absencie v zostave

"Máme veľa hráčov, ktorí nebudú môcť nastúpiť na zápas. Nemáme hráčov z Afrického pohára národov [Abde, Chadi Riad; pozn. red.], tiež Claudio Bravo, Guido Rodríguez, William Carvalho, Guardado [ktorý opustil Betis; pozn. red.], Marc Bartra.... osem alebo deväť dôležitých absentérov. Bellerín bude s nami."

Situácia Fekira

"Pristupujeme k nemu veľmi opatrne. Inokedy sme ho predstavili príliš skoro a zranil sa. Budeme opatrní v tom, aby sme mu dávali minúty, pretože vieme, že je nevyhnutný."

Stav Mirandu, Ayozeho Péreza a Ruibala

"Juan Miranda je v poslednej fáze tréningov s fyzioterapeutmi, ale myslím si, že jeho návrat na budúci týždeň je predčasný. Uvidíme vývoj Ayozeho a Ruibala, ktorý bol rýchlejší, ako sa očakávalo. Zvyšok sa pravdepodobne nezotaví. Aitor nevyzerá, že by musel podstúpiť operáciu."

Barça

"V minulej sezóne im prakticky nikto nestrelil gól. Majú hráčov, ktorí robia rozdiel. Vidím v nich rovnaký potenciál ako v minulej sezóne, možno aj so širším kádrom. Na oslabené mužstvo Barçy nenarazíme. Pred dvoma sezónami nás zdolali vďaka skvelému gólu Jordiho Albu a my sme ich vtedy na Camp Nou porazili. Všetci vieme, že majú veľký potenciál. S tým, že ako tím rastieme, ak nezmeníme naše herné mechanizmy, hoci, samozrejme, prijímame preventívne opatrenia. Ak bránime v jedenástich v pokutovom území a vyhrávame na protiútoky, nevyvíjame sa ako tím."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-20 21:31:33
Rozumne Slovná 👍