Katalánci nezvládli aj včerajší ligový zápas proti Villarrealu, keď na Montjuïc prehrali 3:5. Čo nám na výkon Blaugranas hovoria známky?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 3,5

Neposkytuje absolútne žiadnu istotu pre zadné rady. Príliš ľahko sa dá nachytať na bližšej žrdi a vôbec nie je dominantný svojím výkonom. Nemohol však urobiť nič so žiadnym z prvých troch gólov, ale v samom závere sa postaral o chybu, ktorou daroval zápas súperovi.

Koundé - 5,5

Mal šťastie, že prvý gól Morena nebol uznaný, pretože jeho slabé defenzívne výkony pokračujú. Francúz sa tiež snažil tlačiť dopredu, ale bez úspechu.

Araujo - 4,1

Ďalší priemerný výkon Arauja, ktorého prekvapivo ľahko prekonali Sorloth a ostatní. Pomohol vytvoriť tretí gól Barcelony a nakoniec pomohol Villarrealu k víťazstvu hroznou stratou lopty v závere zápasu.

Christensen - 5,3

Otrasné pokrývanie od Christensena, keď Moreno strelil prvý gól zápasu. Aj inak podal veľmi priemerný výkon a zaslúžene bol vystriedaný už po prvom polčase.

Fort - 5,4

Občas príliš ležérny s loptou a niekoľkokrát nedokázal zadržať Iliasa Akhomacha.

Gündoğan - 7,9

Jeden z mála hráčov, ktorí sa o niečo pokúšali, Gündoğan do konca polčasu vytvoril päť streleckých príležitostí a v druhom polčase predviedol vynikajúci výkon. Strelil prvý gól Barcelony a vytvoril druhý - hoci šťastne - predtým, ako svojím voľným kopom pripravil aj tretí. Hra v ofenzívnejšej pozícii z neho skutočne vydolovala to najlepšie.

Romeu - 6

Neurobil žiadnu chybu a niekoľkokrát sa mu podarilo získať loptu a vytvoriť protiútok. Musel však byť obetovaný, keď tím v polčase prehrával 0:1.

De Jong - 5,6

Urobil niekoľko zmätočných rozhodnutí pri svojich prihrávkach a pri iných príležitostiach mal takisto problémy.

Yamal - 8

Najrozdielovejší hráč tretieho zápasu po sebe, keď udržiaval ofenzívu v chode a snažil sa vytvoriť niečo z ničoho. V iný deň mohol dať aj gól.

Lewandowski - 6

Počas prvého polčasu sa opäť vytratil, často sa túlal po ľavom krídle a pokúšal sa o bezvýsledný prechod. Oveľa lepší bol však druhý polčas, keď nechtiac asistoval Gündoğanovi a bol aj oveľa aktívnejší.

Felix - 5,7

Z času na čas sa pokúsil o nejaký ten útok, ale nič podstatné, o čom by sa dalo písať, nepredviedol.

Náhradníci

46' Cancelo - 4,6

Skvele sa tlačil dopredu a vytváral nebezpečenstvo svojimi prudkými prihrávkami a centrami. Bol však zodpovedný za druhý gól, keď odovzdal loptu Iliasovi Akhomachovi.

46' Pedri - 7,5

Pedriho príchod bolo veľmi cítiť, prišiel na druhý polčas a takmer sám zmenil tempo hry. Svojimi prihrávkami pomohol posunúť tím dopredu a intenzívne bránil. Nakoniec všetko zbytočne.

46' Cubarsi - 6,3

S prehraným vzdušným súbojom so Sorlothom, ktorý viedol k druhému gólu, nemohol veľa urobiť, ale určite zabránil jednému gólu skvelým zákrokom.

58' Ferran - 5,8

Nevyužil jednoduchá šancu, ale jeho príchod skutočne oživil tím, keďže Barcelona mohla hrať vertikálnejšie.

77' Roque - 5,5

Neodohral dosť na to, aby si zaslúžil hodnotenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2024-01-28 09:30:27
Peňa nech ide do pr.ele... Pozrite sa ako chyta dvojka v Reale este lepsie ako "jednotka" arizagabala.... Totalny brankarsky odpad.. Prosim stegen vrat sa uz
2024-01-28 09:39:28
Gundo, Pedri a Yamal jediní, ktorí si zaslúžia nejakú známku. Zvyšok katastrofa.
Xavi je síce pekné že odchádza, ale do konca sezóny je ešte ďaleko a je možné, že skončíme mimo top4, čo by bola absolútna katastrofa.