Katalánci včera dokázali vyhrať nad Osasunou najtesnejším gólovým rozdielom, ale to je tak všetko. Mužstvo sa v druhom polčase opäť trápilo aj proti súperovi, ktorý hral od 67. minúty v oslabení. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 6,4

Pomerne pokojný večer pre mladého brankára Barcelony a veľmi potrebný brejk vzhľadom na jeho pomerne slabú formu v posledných týždňoch. Zasahovať musel v posledných pätnástich minútach, keď Osasuna zatlačila v útoku a skvele vychytal Moncayola.

Koundé - 7

Francúz pôsobiaci na poste pravého obrancu nemal spočiatku veľa defenzívnej práce. Napriek tomu sa musel vysporiadať s Johanom Mojicom z Osasuny, vďaka čomu bol do značnej miery obmedzený smerom dopredu. Niekoľkokrát bol blízko k otvoreniu skóre z vyložených príležitostí, ale nedokázal hlavičkovať presnejšie.

Araujo - 6,9

V prvom polčase nemal veľa práce vzhľadom na dominanciu Barcelony v držaní lopty, ale keď musel zasiahnuť, bol spoľahlivý.

Cubarsi - 6,9

Cubarsi si zahral aj včera a prekvapivo sa stal najčastejším terčom útokov v obrane. Napriek tlaku si počínal dobre, držal si svoje postavenie a bol pokojný.

Cancelo - 7,5

Portugalčan nastúpil na poste ľavého obrancu a bola jedným z najinšpiratívnejších hráčov tímu na ihrisku. Neustále hľadal spojenie s Fermínom Lópezom a Ilkayom Gündoğanom, tlačil sa dopredu v útoku a zasypal pokutové územie centrami.

Gündoğan - 6,9

Nemecký reprezentant bol plynulý v strede poľa a s ľahkosťou distribuoval lopty. Nenadviazal však na útok tak, ako to ukázal v minulosti, a až do konca druhého polčasu sa sám nedostal do finálnej tretiny.

Pedri - 7

Záložník bol aktívnym hráčom v strede poľa Barcelony a jediným hráčom, ktorý sa snažil prechádzať cez obranu Osasuny. V obrane predviedol niekoľko zákrokov a bol blízko k tomu, aby si v noci pripísal aspoň 3 asistencie. Presne zahral 92% svojich prihrávok, zaznamenal jednu kľúčovú prihrávku a predviedol osem obranných zákrokov predtým, ako bol vystriedaný.

Frenkie de Jong - 7

Holanďan hral hlbšie v strede poľa a sústredil sa na udržanie lopty a prerušenie súperových kontier. Vždy spoľahlivo rozdeľoval loptu a bol pokojný pri jej držaní.

Yamal - 7,9

Yamal bol ako vždy jednou z najjasnejších iskier Barcelony na ihrisku. Bolo však jasné, že proti nemu stojí ďalší talent svetovej triedy Johan Mojica. Napriek tomu, že hral proti ťažkému súperovi, mladý kúzelník čaroval a v druhej tretine bol čoraz nebezpečnejší. Nakoniec zohral veľkú úlohu pri tvorbe hry, ktorá priniesla úvodný gól Barcelony. V 70. minúte si výborne vytvoril priestor a zaslúžil sa o gól, ale nedokázal prekonať brankára Osasuny.

Lewandowski - 6,4

Poľský útočník sa proti Osasune viac zapájal do hry a pohybu mimo lopty, ale to bolo všetko, čo bolo na jeho výkone pozitívne. Lewy sa pravidelne dostával do dobrých streleckých pozícií, ale bezvýsledne, keďže neustále zlyhával v spracovaní či zakončení. Jediný jeho gól nebol uznaný pre ofsajd.

Ferran Torres - bez známky

Španiel opustil ihrisko zranený v piatej minúte zápasu a pri odchode z ihriska vyzeral rozrušený. Veľká rana pre Xaviho plány.

Náhradníci

7' Fermín López - 7

Nový člen prvého tímu prišiel na ihrisko v 6. minúte namiesto Ferrana Torresa a na ihrisku spôsobil absolútny chaos. Počas 50 minút bol López jednoznačne najlepším hráčom tímu. Jeho hrozivé nábehy sa postarali o väčšinu, ak nie o všetky šance Barcelony, keď neustále ohrozoval súpera. Jeho defenzívna činnosť bola rovnako pôsobivá. V iný večer by López odchádzal domov s niekoľkými gólmi. Xaviho rozhodnutie stiahnuť ho po hodine hry zostáva jednou z najväčších záhad sezóny.

62' Roque - 7,3

Brazílsky hrotový útočník nahradil Lópeza v druhom polčase a v priebehu niekoľkých sekúnd strelil svoj prvý gól za klub.  Mladík sa dostal k zakončeniu po prihrávke Joãa Cancela a hlavičkou prekonal Aitora Fernandeza. Naďalej bol neustálou hrozbou pre bránku a takmer zaznamenal aj svoju prvú asistenciu ako hráč Barcelony.

77' Romeu - 6,8

Prišiel na záverečných 15 minút namiesto Pedriho a pomohol tímu udržať priaznivé skóre.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-01 13:03:15
Nechapem preco Roque nenahradil Lewu????? ale Lopeza....