Katalánci dokázali zvíťaziť nad Deportivom Alavés v náročnom výjazdovom zápase a do tabuľky si pripísali nesmierne dôležité 3 body. Vzhľadom na včerajšie zakopnutie Girony je pohľad na priebežné poradie La Ligy hneď príjemnejší. Preto netreba hádzať flintu do žita, ale vyhrávať. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 6,7

Iñaki podal povzbudivý výkon v zápase, ktorý by mohol byť jeho posledným v tejto sezóne. Pri rôznych príležitostiach sa vrhol po lopte a skvele zneškodnil najnebezpečnejšiu šancu zápasu. Možno ho však kritizovať za veľmi slabý pohyb pri góle Samu.

Koundé - 6,6

Pohodlný v držaní lopty, Koundé veľmi dobre rozohrával loptu pod tlakom. Odviedol tiež pôsobivú prácu v obrane, keď sa postaral o niekoľko dôležitých zákrokov.

Aruajo - 6,7

Araujo podal takmer bezchybný kapitánsky výkon. Samuovi robil veľa problémov, vypojil ho z hry, ale nakoniec ho stratil v šestnástke, keď útočník skóroval. Čestné uznanie si zaslúži aj zlepšenie jeho prihrávok. Prelamoval línie ako skúsený veterán a ani raz sa neocitol pod nejakým tlakom napriek tomu, že Alaves vysoko presoval.

Cubarsi - 6,9

Cubarsi hral oveľa lepšie ako by sme na jeho vek čakali, v obrane bol opäť výborný. Niekoľkokrát odvrátil loptu z nebezpečenstva a neváhal zachytávať prihrávky či blokovať strely.

Cancelo - 6,2

Jednoznačne najproblémovejší zo štvorice zadákov, keďže jeho útočný inštinkt znamenal, že Alaves mal za ním veľa priestoru. Cancelo mal problémy s Tenagliom a Solom na svojom krídle. Ani s loptou nepôsobil takým dojmom.

Frenkie de Jong - 7,4

De Jong sem-tam prijal niekoľko neistých rozhodnutí v rozohrávke, ale nemožno mu vyčítať prácu na tejto pozícii stiahnutého stredopoliara. Uľahčoval Christensenovi prácu a udržiaval plynulosť rozohrávky.

Christensen - 6,5

Christensen, ktorý hral na pozícii pivota, vyzeral v úvode zápasu mierne rozpačito. Bol značne nepohyblivý, potreboval podporu Frenkieho de Jonga, aby mohol rozohrať loptu zo stredu poľa, ale odvádzal solídnu prácu pri podpore zadných radov svojimi zákrokmi a prihrávkami.

Gündoğan - 8,4

Gündoğan opäť išiel príkladom, chytil hru za pačesy a diktoval každý jeden pohyb, ktorý Barcelona vytvorila. Našiel ideálnu prihrávku pre Lewandowskeho, ktorý ju premenil. Skvelým pohybom si našiel cestu do pokutového územia, aby strelil druhý gól. Zápas však nedohral kvôli drobnému zraneniu.

Yamal - 7

Po takmer 400 minútach odohraných v posledných štyroch zápasoch v prvom polčase už nebol taký ostrý. Odohral však výborné defenzívne striedanie. V druhom polčase však dostal oveľa viac priestoru a ukázal svoju hodnotu, keď v podstate vytvoril tretí gól a viackrát nechal na zemi niekoľko obrancov.

Lewandowski - 7,5

Konečne výkon Lewandowskeho, ktorý stojí za reč. Nielenže otvoril skóre, ale dnes bol aj oveľa viac zapojený do hry. Robil nábehy, ktoré rozhádzali zadné rady Alavesu, a dobre kombinoval so záložníkmi, pričom nestrácal čas na lopte.

Pedri - 7

Fanúšikovia Barcelony pravdepodobne očakávali od Pedriho v pozícii útočníka oveľa viac, no najmä v prvom polčase nedokázal ovplyvniť hru tak, ako by si želal. Jeho vynikajúca prihrávka, ktorou našiel Gündoğana, však zdvojnásobila vedenie Barcelony, za čo mu patrí uznanie.

Náhradníci

46' Fort - 6,8

Spočiatku mal veľké problémy s Alexom Solom a mal prsty v góle Alavesu. Trochu sa však vykúpil tým, že asistoval Vitorovi Roquemu, a potom sa už len zlepšoval.

59' Roque - 6,7

Nastúpil v 59. minúte a v druhom zápase strelil svoj druhý gól senzačným zakončením ľavačkou. O desať minút neskôr bol vylúčený, nie vlastnou vinou, ale kvôli hrubej chybe hlavného rozhodcu.

74' Fermín - 6,2

Pomáhal udržiavať intenzitu v obrane svojím sledovaním a rýchlosťou, ale inak nemal veľký vplyv.

83' Romeu - 6,2

bez komentára

83' Iñigo - 6,2

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-02-04 09:55:20
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.
2024-02-04 09:57:17
S hodnotením sa viacmenej stotožňujem, len by som doplnil... ROZHODCA - 0