Rovnako ako v zápase prvého kola medzi oboma tímami, aj v tomto prípade dva góly Roberta Lewandowskeho priniesli Barcelone víťazstvo nad Celtou Vigo. Poliak predviedol v prvom polčase elegantné spracovanie a vystrelil ako kanonier. Pre Lewyho to bol ôsmy gól v roku 2024. Vyzerá to tak, že 35-ročný útočník sa konečne vracia do formy.

Len Kylian Mbappé z PSG (12) a Jonathan David z Lille (9) strelili tento rok vo všetkých súťažiach viac gólov ako Robert Lewandowski, ak berieme do úvahy 5 najlepších európskych líg. Poliak má na konte 8 zásahov a predbieha hráčov ako Lautaro Martínez (6), Vinícius (6), Memphis (6) Morata (5), Dovbyk (3), Harry Kane (3), Bellingham (3) a Håland (2). Ako vidíte, Lewandowski má tento rok na konte viac gólov ako Harry Kane a Erling Håland dokopy. Je síce pravda, že Lewy odohral od začiatku roka 12 zápasov, čo je oveľa viac ako jeho súperi, ale faktom je, že 35-ročný útočník sa v strieľaní gólov rozhodne zlepšil. Lewandowski strelil góly proti Barbastro a Atléticu v Kráľovskom pohári (po 1), Osasune a Realu Madrid v španielskom Superpohári (po 1) a Deportivu Alavés (1), Granade (1) a Celte Vigo (2) v La Lige.

Hra Roberta Lewandowskeho stále nie je dokonalá, pretože stále robí drobné chyby, ale zdá sa, že sa zlepšil v tom najdôležitejšom, a to je využívanie príležitostí. Samozrejme, možno si spomenúť na situáciu zo stretnutia s Granadou, keď po krásnej akcii Lamine Yamala, Pedriho a Gündoğana trafil obrancu stojaceho na čiare, ale to nič nemení na tom, že góly ako tie proti Alavésu, Granade či Celte v prvom polčase už pripomínajú Poliaka v jeho najlepšej forme.

V La Lige Lewandowski poskočil na 6. miesto v tabuľke Pichichi s 12 zásahmi (4 z nich zaznamenal v zápasoch proti Celte). Na vedúceho Bellinghama stráca 4 góly. Pred ním sú ešte Borja Mayoral (15), Arťom Dovbyk (14) a Ante Budimir a Álvaro Morata (po 13).

"Dnes hral dobre na jeden kontakt, otáčal sa v momente, keď ho stopér netlačil... Hrá oveľa lepšie, a preto dáva viac gólov, to nie sú žiadne tajomstvá. Samozrejme, že sa musíme zlepšovať, ale Robert urobil veľkolepý krok vpred. Som s ním veľmi spokojný," povedal Xavi Hernández po stretnutí s Celtou Vigo. Lewandowskeho zjavný nárast formy tesne pred zápasom osemfinále Ligy majstrov je pre Blaugranas momentálne jednou z mála dobrých správ. Možno to však bol Robertov plán - pripraviť si formu na jar, keď sa vráti Liga majstrov. Dúfajme, že sa bude len zlepšovať.

zdroj: sofascore
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-18 15:13:17
Som rád že sa Lewi zobudil v pravý čas. Je dosť náročné chytiť formu v 35 rokoch!