Sme vo finále Španielskeho pohára! Barca odvetný zápas na Camp Nou proti Valencii zvládla. V prvom polčase poslal Kataláncov do vedenia Fábregas, v druhom spečatil víťazstvo Xavi. Vo finále sa tak stretneme s Athletic Bilbao.

1.polčas

Zápas sa začal očakávane vo vysokom tempe s veľmi agresívnym napádaním zo strany Valencie. Los Che sa snažili rozbíjať akcie Kataláncov už v zárodku a tí s tým mali na začiatku výrazné problémy. Práve hostia pohrozili ako prví, keď sa po štandardnej situácii už-už dostával do šance Vivtor Ruiz. Na rýchlu loptu od Mathieu-ho bol však prikrátky.

V 12. minúte prihrával ten istý hráč perfektne do behu medzi obranu Feghoulimu. Ten však ľavou noho napálil tesne mimo Pintovej bránky.

Barca však udrela prvá. V 16.minúte sa po presnom pase od Messiho ocitol Fábregas prakticky prvej šanci svojho tímu a z ťažkej pozície dokázal prehodiť Diega Alvesa.

O dve minúty neskôr Messi výborne zachytil prihrávku obrany súpera a sám sa rútil na bránku. Jeho strelu však dokázal Alves vyraziť. Následná dorážka Cuencu išla navyše tesne vedľa. Barca po góle však očividne ožila a okamžite bola v ofenzíve nebezpečnejšia.

V 25.minúte zahrávala Barca po faule na Messiho priamy kop. Exekúcie sa chopil samotný Leo a s jeho pokusom mal Alves plnú ruky práce. Loptu síce vyrazil pred seba, ale stihol ju získať skôr ako k nej dobehol Carles Puyol. O pár minút sa rútil sám na brankára Alexis, v rýchloston súboji však strácal, a tak jeho pokus z väčšej vzdialenosti skončil mimo bránky.

V 31.minúte sa po chybnej rozohrávke obrany Valencie ocitol Fábregas prakticky sám pred Alvesom. Loptu však nekopol ideálne a tak dal šancu vyniknúť brankárovi súpera. Barcelona však v týchto chvíľach zápasu úplne dominovala, diktovala tempo zápasu a vyzeralo to tak, že druhý gól je iba otázkou času.

Do konca prvého polčasu sa ale žiadnemu mužstvu nepodarilo streliť ďalší gól, a tak odchádzali Katalánci do šatní s najtesnejším náskokom.

2.polčas

Barca začala druhý polčas istejšie ako ten prvý, ale aj napriek tomu mala šance Valencia. Už po dvoch minútach sa rútil na Pinta sám Aduriz, ale barcelonský brankár jeho pokus dokázal vyraziť. Následne si poradil aj s hlavičkovým pokusom hostí.

Na druhej strane sa ocitol v dobrej streleckej pozícii po peknom vysunutí od Cuencu Messi, ale jeho pokus obranca Valencie dokázal v poslednej chvíli zblokovať. O minútu neskôr to Messi skúsil individuálne a uspel. Opäť však exceloval Diego Alves.

V 63.minúte obrana Valencie opäť chybovala a Messi mal tak ďalšiu obrovskú príležitosť na skórovanie. Aj tentoraz však trestuhodne zahodil.

Barcelona bola aj v druhom polčase lepším, aktívnejším mužstvom. Jej hre však chýbalo jediné – góly. Jednoducho to tam nechcelo padnúť. Valencia na druhej strane vsádzala všetko na rýchle protiútoky, a nebezpečná bola najmä pri rohových kopoch.

V 77. Minúte pomohol Barcelone svojim hlúpym a zbytočným Feghouli. Po faule na Puyola videl druhú žltú kartu a musel tak

81.minúte sa Barcelone konečne podarilo prelomiť streleckú smolu. Všetko sa to začalo vysunutím Alexisa, ktorý udržal loptu na hranici pokutového územia odkiaľ ju poslal na Fábregasa. Ten ju šikovne predlžil na Xaviho, ktorý prudkou strelou k vzdialenejšej žrdi pridal druhý gól.

O štyri minúty neskôr zahrával Messi po faule na Fábregasa priamy kop. A opäť to kopol veľmi dobre, ale ešte lepšie zasiahol Diego Alves. Hneď po tom striedala Barcelona po prvý krát. Dani Alves vymenil Alexisa.

V 89.minúte striedal Guardiola druhého muža v poli. Tentoraz vymenil Tello Cuencu. Barcelona v týchto chvíľach úplne kontrolovala priebeh zápasu, a tak si mohol tréner dovoliť aj tretie striedanie. Pár minút si na ihrisku mohol vychutnať aj Andrés Iniesta, ktorý nahradil Fábregasa.

Barcelona tak zvládla domácu odvetu a po výbornom výkone zaslúžene postúpila do finále Španielskeho pohára, v ktorom sa stretne s Athletic Bilbao.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto - Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Mascherano, Thiago, Cesc - Messi, Cuenca, Alexis Sánchez

Valencia CF: Alves - Miguel, Rami, Victor Ruiz, Mathieu - Albelda, Éverm Feghouli, Jonas - Jordi Alba Aduriz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.