Katalánci dnes rozbili Getafe rozdielom triedy a plný počet bodov zaslúžene zostal doma. Mužstvo odohralo veľmi dobré stretnutie a známky tomu napovedajú.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,1

Ter Stegen dnes neprihrával práve najlepšie, ale predviedol niekoľko vynikajúcich zákrokov, ktoré mu nakoniec pomohli k čistému kontu.

Koundé - 7,9

Koundé podal opäť pôsobivý výkon, keď bol všade na pravej strane. Greenwoodovi nedal ani centimeter priestoru a v jeho dosahu boli odstránené všetky náznaky nebezpečenstva.

Araujo - 7,4

Raz alebo dvakrát bol trochu nepozorný, ale inak bol v obrane pevný ako skala, najmä na poste ľavého stredného obrancu. Vyzeral pohodlne aj na lopte a počas 90 minút strčil do vrecka Borju Mayorala.

Cubarsí - 8,2

Absolútny prehľad v defenzívne od 17-ročného Cubarsího, ktorý bol na konci každej akcie Getafe, zachytával, blokoval a odkopával každú prihrávku. Bol tiež bezchybný v držaní lopty a z ničoho zakladal útoky.

Cancelo - 7

Zápas začal dobre, keď sa dostával za obranu Getafe, ale jeho ofenzívny vplyv sa nakoniec akosi vytratil. Treba však oceniť jeho prácu pri držaní lopty v hĺbke poľa, keď sa pripájal do stredu poľa a kontroloval hru.

De Jong - 8,6

De Jong pod tlakom opäť zapôsobil ako jeden z najlepších hráčov na ihrisku. Riadil dianie v strede poľa, kontroloval tempo a s ľahkosťou prelamoval formácie. Urobil aj niekoľko klasických nábehov za obranu a nakoniec bol odmenený gólom. Aj štvrtý gól vytvoril v podstate sám, hoci mu nebude pripísaná asistencia.

Christensen - 7,4

Christensen mal spočiatku problémy, Getafe ho pozorne sledovalo na krídle. V skutočnosti za úvodných 15 minút zaznamenal len 5 prihrávok, ale to ho neodradilo, pretože sa prezentoval skvelým nábehom a asistenciou pri Felixovom góle.

Gündoğan - 7,3

Gündoğan mal pomalší rozbeh do zápasu, ale nie je možné ho vynechať z akejkoľvek akcie tímu. Bezchybne obsadil každý priestor a z ničoho nič našiel prihrávku.

Raphinha - 8,7

Raphinha bol dnes najlepším hráčom na ihrisku a nastúpil na pravom krídle. Urobil niekoľko neuveriteľných nábehov za obranu a jedným z nich otvoril skóre. V prvom polčase však mohol/mal dosiahnuť hattrick, keďže pri zlej realizácii nevyužil niekoľko šancí. Vynahradil si to v druhom polčase, keď začal pohyb pri Felixovom góle a potom pri treťom góle prihral De Jongovi. Zatiaľ najlepší výkon Raphinha v tejto sezóne.

Lewandowski - 7

Nedostával sa do zakočenia tak často, ako by si želal, ale predviedol skvelý výkon, keď sa sťahoval hlboko, aby získal loptu a prepojil stred poľa s útokom. Mal však skórovať pri šanci v závere.

Felix - 7,3

Félix predviedol frustrujúci výkon, keď bol na lopte, pretože mu trvalo príliš dlho, kým sa uvoľnil a nikdy sa nezdalo, že je v súhre so svojimi spoluhráčmi. Ale treba ho pochváliť, pokračoval v nábehoch a nakoniec sa dostal do šance, v ktorej sa nemýlil.

Náhradníci

63' Fermín - 7,7

Dodal mužstvu veľa energie, udržiaval vysoký presing na záložníkov a zadné rady Getafe a nakoniec sa zapísal do streleckej listiny tým, že bol v správnom čase na správnom mieste. Veľmi zaslúžene.

77' Roque - 6,2

Urobil niekoľko skvelých nábehov a ukázal svoju pracovnú morálku tým, že sa sťahoval hlboko do obrany, ale mal premeniť šancu v nadstavenom čase. Mal však šťastie, že tam bol Fermín, ktorý ju doklepol.

77' Romeu - 6,3

Počas 15 minút, ktoré dostal, udržiaval hru v laufe a presne zahral takmer všetky zo svojich 10 prihrávok okrem jednej.

83' Pedri - 6,2

bez komentára

84' Fort - 6,4

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-02-24 20:38:12
Mne sa veľmi páčil Coubarsí. Hral neskutočne s prehľadom a kľudom, nepustil cez seba ani jednu loptu a presnými prihrávkami aj zakladal útoky. Na to, že tento chalan má iba 17 rokov tak hrá neskutočne rozvážne a sebaisto.
2024-02-24 21:38:39
Prodej FDJ bych opravdu nedoporučoval..😅 Ale dnes skoro všichni super 👍 a po delší době to bavilo.