Katalánci nedokázali využiť zakopnutia Realu Madrid a Girony a na San Mamés len remizovali. Výkon tímu na pozápasovej tlačovej konferencii kritizoval aj Xavi. A čo nám napovedia známky pre jednotlivých hráčov?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,3

Nemal veľa na práci, pretože obrana Blaugranas odohrala výborný zápas a pokryla všetko, čo na ňu Iñaki Williams a spol. skúsili.

Koundé - 6,6

Veľmi dobre odvrátil všetko, čo na neho Athletic vrhol, vrátane hrozby Iñakiho Williamsa v druhom polčase. Proti Neapolu bude kľúčový.

Araujo - 7

Perfektne uzatváral ofsajdovú pascu, ktorá zachytila niekoľko útokov súpera. Často bol aj na správnom mieste v správnom čase v poli, ale jeho rozohrávka sa opäť zhoršila, keď hral na ľavej strane.

Cubarsí - 6,6

Mal príliš veľa defenzívnych úloh, keď Athletic útočil s viacerými hráčmi. Väčšinou si počínal dobre, až na pár momentov, keď sa zle postavil.

Cancelo - 7,1

Dobre sa presadzoval ako falošné krídlo a pokúsil sa o niekoľko vecí vrátane strely z polovice ihriska, ktorá nebola márna. Nanešťastie rovnako bezzubý pri finálnej lopte ako ostatní.

De Jong - 6,3

Počas 25 minút bol pravdepodobne najlepším hráčom na ihrisku, ale musel odstúpiť pre zranenie členka.

Christensen - 6,1

Udržiaval si poriadok, čistotu a jednoduchosť. Podobne ako pri svojich predchádzajúcich výkonoch Christensen nepredviedol nič extravagantné, ale neurobil ani žiadnu chybu.

Gündoğan - 6,5

Zďaleka nie najlepší Gündoğanov výkon, keďže nedokázal sám kontrolovať tempo hry. Nemal ten čarovný dotyk, keďže veľa jeho finálnych lôpt bolo ľahko zachytených. Urobil aj dosť hlúpych chýb.

Raphinha - 5,2

Raphinha bol ďaleko od svojho výkonu proti Getafe, vyzeral bez nápadov a sotva dokázal nájsť cestu cez obranu Athletic Club, ktorá Brazílčana vygumovala.

Lewandowski - 5,7

Len málo zapojený do hry, keďže defenzíva Athletic bola pevná celých 90 minút. Niet veľmi o čom písať. Aby sme boli spravodliví, nie je to výlučne jeho chyba.

Pedri - 6

Po presune do stredu poľa odohral slušný zápas, ale tiež sa zranil a musel byť vystriedaný, pričom ho nahradil Lamine Yamal.

Náhradníci

26' Fermín - 6,1

Vniesol energiu do tímu a do stredu poľa, ale v mnohých momentoch, keď ho Barcelona potrebovala, nebol dostatočne rozvážny, najmä vo finálnej tretine.

45' Yamal - 6,6

Na krídle sa nedokázal presadiť proti Imanolovi a na zápas nemal veľký vplyv.

76' Felix - 5,5

76' Martínez - 5,9

76' Romeu - 6

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-04 14:58:20
Na svoj vek hrá Cubarsí úžasne. Mne sa včera viac páčil než Araujo. Niežeby sa mi páčili v inom význame 😃
2024-03-04 19:35:32
velmi nizke znamky pre obranu na to, ze bilbao malo ovela viac z hry a neustale hrozili. to, ze nic vyraznejsie nepreslo bola prave praca bezchybnej obrany.
nizka znamka pre Yamala na to, ze neustale hrozil, robil si hracov na pravom kridle, akokeby on bol 25 rocna zviezda a oni dorastenci a este aj v obrane hral dobre. Ferminovi by som dal 3.5 hral otrasne. vzdy ked sa dotkol lopty tak zhorel