Barcelona vyhrala nad Mallorcou 1:0. Aj tento zápas nám priniesol niekoľko štatistík a zaujímavostí.

- Marc-Andre Ter Stegen odohral za Barcelonu zápas číslo 400, čo je tretí najlepší počet spomedzi zahraničných hráčov, pred Nemcom je len Dani Alves (408) a bezkonkurenčný Leo Messi (778).

- Predrag Rajković chytil 9. pokutový kop, pričom sa berie do úvahy päť najlepších európskych líg. Ide o najlepší výsledok medzi brankármi od sezóny 2019/20.

- Barcelona je nočnou morou Javiera Aguirreho. Po včerajšom zápase má tréner Mallorcy na konte 22 prehier s Barçou , za ním nasleduje Real Madrid s 15 víťazstvami nad trénerom.

- Mallorca je tímom, ktorý prehral na Montjuïc najviac zápasov a to po Españole, ktorý tam odohral domáce zápasy.

- Lamine Yamal je hráčom, ktorý v aktuálnej sezóne La Ligy najviac krát trafil konštrukciu brány. Španielovi sa to podarilo až päťkrát, za ním nasleduje Iñaki Williams so štyrmi zásahmi do konštrukcie brány.

- Mallorca sa stala druhou ligovou obeťou Lamineho Yamala. Krídelník strelil svoj štvrtý gól v lige, všetky predchádzajúce padli v zápasoch proti Granade. Je prvým hráčom v La Lige, ktorý do svojich 17 rokov zaznamenal 4 góly.

- Mallorca nevyhrala na štadióne Barcelony od roku 2008.

- Barca vyhrala len dva z posledných šiestich zápasov hraných v piatok, ak rátame aj včerajšie stretnutie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-09 09:29:21
Včerajší zápas nám okrem vydretych 3 bodov priniesol inú väčšiu radosť.
A tým je prísľub a veľkosť hráčov vlastnej akadémie, ktorí nám ukázali budúcnosť Barcelony, ktorá je nepochybne svetlá a sú pripravení v nej dosiahnuť veľké veci.