Javier Mascherano, bývalý hráč FC Barcelona a v súčasnosti tréner argentínskej reprezentácie do 20 rokov, poskytol rozhovor pre portál Olé, v ktorom hovoril o svojej futbalovej kariére, ale venoval sa aj budúcnosti.

"Pepovým veľkým dedičstvom nie sú tituly. Jeho odkazom je to, čo priniesol tomuto športu. Existuje futbal pred Pepom a iný po Guardiolovi. Keď som v roku 2006 prišiel do Európy, bolo to úplne iné, ako sa teraz pozeráme na futbal po Guardiolovom príchode do Barçy. Teraz každý pracuje na tom, ako vyjsť na ihrisko a na tlak, zatiaľ čo pred Guardiolom bolo všetko prirodzenejšie a menej pracné."

"Nemôžete kopírovať žiadneho trénera, to je nemožné, pretože musíte hráčom dať to, čo naozaj cítite, a ak to neurobíte, nepresvedčíte ich."

"Stále som v kontakte s Luchom, Rafom, Pepom, ale hanbím sa ich pýtať na futbal. Sú na inej úrovni."

Okrem Messiho si Barçu navždy zapamätáme vďaka magickej trojici Busquets, Xavi a Iniesta. Javier Mascherano sa venoval aj tomuto aspektu.

"Tento stred poľa bol neznesiteľný... Ale okrem Busiho, Xaviho a Iniestu ste mali takých dobrých hráčov ako Rakitić, Cesc a samotný Thiago. O útočníkoch ani nehovoriac."

"Najlepšieho Mascherana sme videli v Liverpoole, ten Mascherano tam bol fyzicky zverský, aj keď tri z piatich lôpt súperovi daroval. Niekedy sa vraciam späť, pozerám si svoje zápasy a premýšľam, ako som mohol stratiť toľko lôpt, ale aj veľa získať späť. Mal som šťastie, že som mal Xabiho Alonsa a Gerrarda, musel som len behať a posúvať im loptu."

"V budúcnosti by som chcel trénovať klub, keď sa naskytne príležitosť. [...] Zdalo by sa, že je to arogancia, keby som povedal, kam chcem ísť, a mohlo by sa to zle interpretovať, okrem toho žijem zo dňa na deň, som šťastný a na nič iné som nemyslel."

"Keď som mal osem rokov, sledoval som zápasy Ajaxu s Van Gaalom, Blindom, Litmanenom... Bol som futbalový maniak."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-12 14:05:09
Jeden z mojich najobľúbenejších hráčov, brutálne by sa nám teraz hodil. Predstaviť si tak zálohu Davids-Mascherano-Gavi.. neprešla by ani myš cez nich.. 🦾
2024-03-12 14:12:38
Jasné, nech majú zakomplexovaní debilkovia nadávať ako na Xaviho. Každý je tu odborník a tréner veľkoklubu Ale iba doma pri pive a pri TV🤣😅😂