Barcelona nechce, aby sa zopakoval zápas s Eintrachtom Frankfurt. V zápase na Camp Nou 14. apríla 2022 inkasovala Barça dva údery. Prvý na ihrisku, keď prehrala zápas s nemeckým tímom; druhou ranou bolo, že fanúšikovia hostí sa cítili ako doma a svoj tím povzbudzovali v úctyhodnom počte 40 000 fanúšikov.

Nemeckí fanúšikovia potom využili nedostatočnú kontrolu Barcelony pri predaji vstupeniek. Dnes, keď Camp Nou prechádza rekonštrukciou a fanúšikovia Blaugranas nemajú Montjuïc priveľmi v obľube, sa klub modlí, aby sa invázia hosťujúcich fanúšikov nezopakovala. V súlade s predpismi UEFA bolo klubu z Neapola poskytnutých 2 600 vstupeniek, ktoré sa veľmi rýchlo vypredali. Naopak, ako informoval madridský denník AS, skupiny priaznivcov Neapola ubezpečujú, že do Barcelony pricestuje 4 000 ľudí bez vstupenky, ktorí budú hľadať spôsoby, ako sa dostať na štadión.

Treba vziať do úvahy, že v Barcelone žije veľká neapolská kolónia. Podľa mestských úradov žije v Barcelone viac ako 15 000 Neapolčanov a mnohí z nich majú v úmysle zúčastniť sa na dnešnom zápase. Novinár Santi Giménez z AS uvádza, že na Montjuïc má vstupenky len 17 000 fanúšikov Barcelony. Na väčšinu zápasov sú zvyšné miesta obsadené turistami alebo ľuďmi, ktorí sú v tom čase v meste. Nebude prekvapením, ak talianskych fanúšikov bude večer na štadióne počuť viac.

Barcelona prijala opatrenia, aby tomu zabránila, uvádza sa na oficiálnej webovej stránke klubu: "Klub by chcel vyzvať všetkých priaznivcov súpera, ktorí nemajú vstupenku, aby sa vyhli príchodu na Olympijský štadión, pretože na zápas nebude možné zakúpiť si lístok. Fanúšikovia Neapola so vstupenkou distribuovanou ich klubom budú mať vstup na zápas povolený a obsadia miesto v zóne vyhradenej pre hosťujúcich priaznivcov." Podľa informácií katalánskeho denníka Sport nebude možné zakúpiť si vstupenku ani v deň zápasu, ani vstúpiť v drese Neapola do iného sektora, ako je sektor určený pre hosťujúcich fanúšikov.

Po zápase hostí na Stadio Diego Armando Maradona Xavi na tlačovej konferencii priznal: "V zápasoch, ako je ten, ktorý nás čaká proti Neapolu, mi Camp Nou chýba. Viem, že publikum na Montjuïc bude skvelé ako vždy, ale práve plný Camp Nou zapôsobí na každého súpera."

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-12 18:38:05
To nehovorte ani zo srandy...