Zápas Poľska proti Walesu bol pre Roberta Lewandowskeho veľmi náročný. 35-ročný hráč po tomto zápase viditeľne kríval a médiá si dokonca kládli otázku, či bude pripravený na nadchádzajúci duel Barcelony proti Las Palmas. Zdá sa však, že Lewymu v účasti v zápase nič nebráni.

Lewandowski strávil počas nedávneho zrazu národného tímu na ihrisku viac ako 210 minút a súboj s Walesom mohol byť pre neho fyzicky aj psychicky náročný. Podľa Rogera Torella z katalánskeho denníka Mundo Deportivo však Barça preverila hráčov zdravotný stav a všetko je v poriadku. Poliak po absolvovaní testov normálne trénoval s tímom.

Torello dokonca píše, že Lewandowski bude zaručene v základnej zostave Barcelony na dnešné stretnutie. Aj Xavi na tlačovej konferencii potvrdil, že Poliak je v dobrej kondícii. Tréner tiež naznačil, že vzhľadom na dátum ďalšieho zápasu (o 10 dní) je ťažké očakávať, že İlkay Gündoğan bude odpočívať, takže to isté sa môže stať aj v prípade Lewandowskeho. Vyzerá to tak, že myšlienka poslať do hry Vitora Roqueho za vysoko postavenú defenzívnu líniu Las Palmas sa opäť nezrealizuje.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
paprik Premium
2024-03-30 10:43:20
Ja neviem, ale dúfam, že Xavi použije zdravý rozum a nechá ho oddýchnuť. Môžme tam postaviť dvoch mladých juncov, tak nech si zahrajú. Dokonca aj Feran je už k dispozícii. To pri Gundovi je situácia trosku iná, pri absencii Frenkieho a Pedriho bude musieť hrať....3 body potrebujeme ako soľ, keď chceme vytvoriť ešte nejaký tlak na Real
2024-03-30 13:15:44
Ďalší zápas máme až o 10 dní, tak prečo vynechávať hráčov, ktorí podávajú kvalitné výkony. Keď budeme v 65 minúte vyhrávať 3:0 alebo 4:0 potom môžu nastúpiť hráči z lavičky. Tri body súrne potrebujeme a bolo by nezodpovedné ich premrhať, pretože tých šancí na zníženie náskoku Realu už veľa mať nebudeme (ak vôbec nejakú budeme mať)!!!