Denník Mundo Deportivo včera  informoval, že Xavi by si mohol rozmyslieť svoju budúcnosť, ak by mu klub poskytol elitné prestupy. Podľa katalánskeho denníka Sport trénera hnevá, že rokuje s viacerými hráčmi, ktorých chce vidieť v projekte, ale nakoniec žiadny alebo len niektorí z nich nakoniec v Barcelone zakotvia.

"Xavi chce projekt. Nechce hovoriť so štyrmi alebo piatimi hráčmi len preto, aby potom neprišiel ani bratranec alebo sesternica Bernarda Silvu," povedal športový novinár David Bernabéu vo svojom programe "La Posesión". "Xavi túto situáciu nebude akceptovať a bude chcieť záruky pre prípad, že by prehodnotil svoje rozhodnutie zostať prvým trénerom aj v budúcej sezóne," dodal Bernabéu.

O tejto téme včera písala väčšina médií: "Xaviho rozhodnutie sa v tejto chvíli nemení, ale ak by dostal garanciu elitných prestupov, mohol by si to rozmyslieť. Ak by sme mali Xaviho za niečo pochváliť, tak je to určite odhodlanie budovať mužstvo tým, že sa s hráčmi rozpráva a povzbudzuje ich k príchodu, ako to bolo v prípade İlkaya Gündoğana, Roberta Lewandowskeho, Julesa Koundého, Francka Kessiého a ďalších, alebo aj Erlinga Hålanda, Bernarda Silvu, Joshuu Kimmicha či Martina Zubimendiho a ďalších."

Dá sa teda predpokladať, že ak je Xaviho podmienkou zabezpečenie kvalitných prestupov, v takejto komplikovanej finančnej situácii je ťažké si predstaviť, že mu to bude zabezpečené a že zostane aj na ďalšiu sezónu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-03 13:31:54
Aha, takže dostal hráčov za bezmála 300 miliónov za 2,5 roka, aj to je málo. Chce ďalšie peniaze na elitných hráčov.
2024-04-03 14:43:28
Bodaj by ich dostal tie posili Erling Kimmich Leao