Do prvého štvrťfinálového zápasu Ligy majstrov proti PSG v Parc de Princes zostáva 6 dní. Tím je v dobrej forme a je veľká šanca, že jedinými zranenými hráčmi na toto stretnutie budú Gavi a Alejandro Balde, ktorí sa už pravdepodobne rozlúčili so sezónou. Štáb aj tím dúfajú, že Pedri a Frenkie de Jong dostanú v najbližších dňoch zelenú a budú môcť hrať.

Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS, Frenkie de Jong a Pedri nechcú za žiadnych okolností vynechať zápas Ligy majstrov proti PSG v Parc de Princes. Ak nenastanú žiadne komplikácie, mali by sa pripojiť k tímu už túto sobotu a dokonca sa zúčastniť na tréningovom zápase, aby si otestovali svoju kondíciu. Bude to prvý krok k ich cieľu, ktorým je dostať v utorok od lekárov zelenú a vycestovať do Paríža. Predtým však absolvujú ešte dvojicu individuálnych tréningov a jeden tréning s tímom v Paríži. Ak ich absolvujú, dvere pre ich návrat budú otvorené.

V každom prípade sú lekári aj tréneri veľmi opatrní. Zatiaľ čo návrat holandského záložníka vyzerá reálnejšie, na návrat Pedriho sa pozerá opatrnejšie. Konečné rozhodnutie padne až v utorok po dohode s lekármi, trénermi a hráčmi, ale v tejto fáze sa zdá, že Frenkie má veľkú šancu byť k dispozícii, zatiaľ čo v prípade Pedriho je ešte všetko vo hviezdach.

Ďalšou otázkou bude aj to, či bude pripravený hrať od prvej minúty. V prípade De Jonga sa to zdá byť reálne, zatiaľ čo v prípade Pedriho zrejme vôbec nie. Ak sa teda potvrdí návrat Pedriho a Frenkieho, Barcelona poletí do Paríža len bez dvoch hráčov: Gaviho a Baldeho, čo je pri pohľade na predchádzajúce problémy tímu so zraneniami veľmi pozitívna správa.

Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport tvrdí, že Frenkie de Jong je už späť. Hoci to klub tajil, Holanďan sa zúčastnil na časti štvrtkového tréningu so zvyškom tímu. Jeho prítomnosť v nominácii na zápas proti PSG bola teda potvrdená. Uvidíme, v akej úlohe bude v tomto stretnutí hrať.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.