Hoci niet pochýb o tom, že Pedri je veľký talent, opakujúce sa problémy so zraneniami v prípade barcelonského záložníka vyvolávajú obavy. A je preto pochopiteľné, že katalánsky klub v jeho prípade nechce riskovať.

Minulý mesiac utrpel 21-ročný hráč v zápase proti Athletic Clubu zranenie stehna, čo bolo jeho tretie zranenie v prebiehajúcej sezóne. V jednom momente sa objavili obavy, že Pedri si v tejto sezóne už nezahrá, ale stav nebol taký vážny, ako sa pôvodne obávalo, a stredopoliar je na ceste k uzdraveniu. Vzhľadom na to, že o päť dní sa uskutoční prvý duel štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG, objavili sa rozporuplné správy týkajúce sa Pedriho zotavenia.

Barcelona postupuje opatrne

Správa novinára Achrafa Ben Ayada teraz priniesla aktuálne informácie o prístupe Barcelony, pokiaľ ide o Pedriho a jeho návrat. Blaugranas pochopiteľne postupujú pri zotavovaní 21-ročného záložníka veľmi opatrne a nechcú v jeho prípade riskovať napriek tomu, že stretnutie s PSG je na obzore. Hoci sa očakávalo, že Pedri sa tento týždeň spolu s Frenkiem de Jongom opäť zapojí do tréningov tímu, zatiaľ sa tak nestalo. Namiesto toho naďalej visia otázniky nad jeho dostupnosťou na zápas proti PSG 10. apríla v Parc des Princes.

Len pár týždňov po začiatku sezóny 2023/24 utrpel Pedri v auguste zranenie stehenného svalu, ktoré ho vyradilo z hry na dva mesiace, v dôsledku čoho vynechal 12 zápasov vo všetkých súťažiach. Po návrate do hry v novembri utrpel Pedri v polovici decembra ďalšie svalové zranenie, po ktorom vynechal tri zápasy a vrátil sa až v januári 2024.

Teraz, po treťom zranení v tejto sezóne, vynechal španielsky internacionál štyri zápasy, čím sa jeho celkový počet v sezóne zvýšil na 19. Barcelonu to znepokojuje a je rozumné, aby postupovala opatrne a neponáhľala sa s jeho návratom napriek dôležitosti stretnutia s PSG.

zdroj: Achraf Ben Ayad
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-06 10:58:45
Pro dobro Pedriho, nechal bych ho trénovat individuálně a počítal s ním až na budoucí sezónu. Ať se dá dohromady. Ale bohužel je EURO takže předvídám další zranění.