Veľmi dôležitou témou pre Xaviho pred súbojom s PSG je, či bude môcť využiť svojich nedávno zranených hráčov. Aká je k dnešnému dňu situácia Frenkieho de Jonga, Pedriho a Andreasa Christensena, ktorí sa snažia včas vrátiť na prvé stretnutie Ligy majstrov?

Relatívne najpriaznivejšia sa zdá byť situácia dánskeho obrancu. Christensen v poslednom čase absentoval, keďže ochorenie Achillovej šľachy sa stalo takým vážnym, že sa s obrancom nepočítalo v nominácii. Včera sa 27-ročný hráč počas tréningu zapojil len do časti tréningu, ale očakáva sa, že na duel s PSG bude pripravený.

Očakáva sa, že dnešný tréningový zápas bude dôležitým testom nielen pre Christensena, ale aj pre De Jonga a Pedriho. Barcelona počas neho zhodnotí stav ich zranení a to, či stihnú byť fit na zápas s PSG. Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS má z dvojice stredopoliarov väčšiu šancu De Jong. V šatni sa odhaduje, že Holanďanova rehabilitácia prebieha veľmi priaznivo, takže ak sa dnes nevyskytnú žiadne kontraindikácie, 26-ročný hráč by mohol hrať. A potom bude na Xavim, aby rozhodol, či De Jonga pošle do hry.

Javi Miguel tiež informuje, že Ronald Araujo mal v poslednom čase tiež vleklé zdravotné problémy. Uruguajčanova účasť v stretnutí s PSG však nie je ohrozená a obranca v poslednom čase "relatívne normálne" pracuje. Miguel tiež píše, že Lamine Yamal má vypracovaný individuálny pracovný plán, aby sa minimalizovalo riziko zranenia. Počas uplynulého týždňa sa krídelník sústredil najmä na cvičenia na ochranu väzov a šliach.

Podľa katalánskeho denníka Sport je po dnešnom tréningu pocit z De Jonga, Pedriho a Christensena dobrý. Holanďan absolvoval celý tréning s tímom, zatiaľ čo zvyšní dvaja hráči sa zúčastnili na niektorých cvičeniach. Na druhej strane Javi Miguel tvrdí, že pre Pedriho bude veľmi ťažké dostať povolenie hrať pred súbojom s PSG.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.