Prvý tím Blaugranas má naplánované tri tréningy, aby bol na duel s PSG v čo najlepšej forme a aby dobre odštartoval tento dvojzápas. Do tréningového procesu sa vracajú zranení hráči a mnohé nasvedčuje tomu, že Xavi si do Paríža vezme trojicu De Jong, Christensen a Pedri. Záverečné tréningy budú kľúčové pri rozhodovaní o ich účasti v stredajšom zápase.

Barça ťaží z prestávky v ligovej súťaži spôsobenej finále Kráľovského pohára a má niekoľko dní na prípravu na výjazd štvrťfinále proti PSG, ktorý sa uskutoční túto stredu o 21:00. Xaviho zverenci nastúpia do tohto zápasu oveľa oddýchnutejší ako ich súper, ktorý musel včera hrať proti Clermont Foot 63 (1:1). Luis Enqrique, samozrejme, nasadil množstvo náhradníkov, pričom využil pohodlie veľkého náskoku v Ligue 1 a nechal odpočívať viacerých kľúčových hráčov. Parížania počas týždňa odohrali aj zápas Francúzskeho pohára (1:0 proti Rennes), takže od zápasu Barçy s Las Palmas odohrali tri zápasy.

Takáto prestávka môže byť v prospech Barcelony, ale môže ju aj trochu vyviesť z rytmu, takže tréneri robia všetko pre to, aby tento čas čo najlepšie využili a pristúpili k zápasu v Paríži v čo najlepšej forme. Čo je pre túto situáciu určite plusom, je otázka návratu zranených hráčov. Všetko nasvedčuje tomu, že s tímom do Francúzska poletia tak De Jong, ako aj Christensen a Pedri. Do akej miery budú môcť nastúpiť na zápas proti PSG, je zatiaľ otázne. V záverečnej fáze príprav sú naplánované ešte tri tréningy. Prvý sa uskutočnil dnes o 10:00 a ďalší zajtra o 11:00. V utorok tím odletí do Paríža o 10:30 a na 18:15 je naplánovaná tlačová konferencia Xaviho a jedného z hráčov, po ktorej bude nasledovať posledný tréning pred stretnutím s PSG.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.