Zatiaľ čo Barcelonu naďalej trápi zlá finančná situácia, Real Madrid si užíva slobodu zdanlivo neobmedzeného bohatstva. Po tom, čo v posledných rokoch podpísal za obrovské čiastky Aureliena Tchouameniho, Judeho Bellinghama a Ardu Gulera, sa toto leto chystá získať Kyliana Mbappého, Alphonsa Daviesa a údajne aj Lenyho Yoroa.

Príchod troch superhviezd pozdvihne kvalitu prvého tímu Los Blancos na vyššiu úroveň a umožní mu zabojovať o tie najvyššie ciele. Prezident Barcelony Joan Laporta má však údajne plán, ako čeliť podpisu Mbappého zo strany Realu Madrid.

Ako odhalil portál Defensa Central, Laporta si v lete 2025 vyhliadol ako novú posilu superhviezdu Manchestru City Erlinga Hålanda. V skutočnosti je ochotný buchnúť sa po vrecku, aby priviedol nórskeho útočníka na Spotify Camp Nou, a v prípade potreby dokonca založiť budúcnosť klubu.

Cieľom je priviesť meno, ktoré môže súperiť s Mbappém, ako to v poslednom desaťročí dokázali Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Vzhľadom na financie klubu sa však zdá, že uskutočniť takúto obrovskú operáciu je takmer nemožné.  

A čo chce samotný hráč?

Ako bolo odhalené začiatkom tohto týždňa, bývalý skaut Barcelony Bojan Krkić starší sa odvážne vyjadril o hviezde Manchestru City a tvrdil, že sníva o tom, že bude hrať za Barcelonu: "Håland uprednostňuje Barçu. Jeho túžbou je hrať za Barçu. Veľmi ľahko by sa mohlo stať, že podpíše zmluvu s Barçou v roku 2025/26, teda v lete budúceho roka," povedal.

Ak hráč skutočne zatúži reprezentovať dres Blaugranas, rokovania nebudú pre Laportu veľmi zložité. Jedinou prekážkou sa môže stať konkurencia zo strany Realu Madrid a jeho finančná sila. Jedinou otázkou z pohľadu Barcelony však je, či sa financie klubu dokážu v takomto rozsahu zotaviť v priebehu jedného roka.

zdroj: defensa central
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-04-07 14:03:03
Za mě radši Alvaréz
2024-04-07 14:18:48
Už ďalší článok o tom istom? Má vykúpku že vraj 175 miliónov. Barcelone toto leto nie je schopná kúpiť hráča za 20 miliónov, ale za rok našetrí 175 miliónov na hráča.