FC Barcelona sa pripravuje na prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov proti Paris Saint-Germain v Parku princov. Tím však bude musieť byť pred odvetou na Montjuïc opatrný kvôli veľkému počtu hráčov, ktorým hrozí suspendácia.

Obrancovia Ronald Araujo a Andreas Christensen, stredopoliari Sergi Roberto a Frenkie de Jong a útočníci Lamine Yamal, Ferran Torres a João Felix sú len jednu žltú kartu od suspendácie. Ak budú v Paríži napomenutí, nebudú môcť hrať v odvete na Montjuïc. Situácia je vážna, keďže absencia ktoréhokoľvek z týchto hráčov by znamenala bolestivú absenciu v druhom stretnutí.

Doteraz ešte žiadny hráč Barçy v Lige majstrov nepauzoval za karty. Okrem ôsmich spomínaných hráčov s dvoma žltými kartami na konte bolo raz napomenutých ďalších päť hráčov. Sú to João Cancelo, Iñigo Martínez, Jules Koundé, ako aj Alejandro Balde a Gavi, ktorí si v týchto zápasoch aj tak nezahrajú. Ostatní, teda Robert Lewandowski, İlkay Gündoğan, Ter Stegen a Raphinha, si okrem iného zachovali "čistý štít". Na tomto mieste treba pripomenúť, že všetky žlté karty sa po štvrťfinále anulujú.

Aká je situácia s kartami v PSG? Maročan Achraf Hakimi vynechá prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov, keďže v osemfinále s Realom Sociedad dostal tretiu žltú kartu. Obrancom Milanovi Škriniarovi a Lucasovi Hernándezovi a stredopoliarovi Manuelovi Ugartovi zasa hrozí suspendácia. Ousmane Dembélé má na svojom konte už štyri žlté karty a svoj trest si už odpykal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.