Tento týždeň sa pozornosť sústredila na zdravotný stav Frenkieho de Jonga, pričom mnohí očakávali, že Holanďan bude súčasťou tímu v zápase proti PSG. Aj keď však De Jong dostane zelenú na účasť v zápase, existujú pochybnosti, či bude môcť nastúpiť v základnej jedenástke.

Objavili sa obavy, že Holanďan ešte nemá "zápasový rytmus", aby mohol nastúpiť na zápas za Barcelonu od prvej minúty - najmä proti tímu ako PSG. Zdá sa však, že Xavi Hernandez má iné predstavy a nevylúčil, že v strede týždňa proti PSG De Jong skutočne zahrá od úvodného hvizdu.

Podľa Catalunya Radio chce Holanďan proti PSG hrať od začiatku. Jeho šance na štart zvýšila skutočnosť, že Xavi pracuje na taktickej zmene, ktorá by mu pomohla zahrnúť do plánov aj bývalú hviezdu Ajaxu. Zostáva nejasné, čo presne Xavi v zákulisí pripravuje. Catalunya Radio však hovorí o niečom v zmysle osobného bránenia.

Zdá sa, že stratégia Barcelony by mohla spočívať v osobnom bránení, aby si hráči pokrývali svojho určeného hráča súpera, keďže Xavi sa snaží neutralizovať hráčov PSG s loptou, ako aj útočníkov, ktorí sa snažia dostať za obranné línie.

Táto stratégia mužstva si však vyžaduje väčšiu kondíciu a "zápasový rytmus", čo momentálne v prípade De Jonga absentuje. Ak už, tak Andreas Christensen je na túto úlohu oveľa vhodnejší a možno aj Oriol Romeu. No ak Xavi bude mať k dispozícii De Jonga namiesto Sergiho Roberta v strede poľa, môžeme očakávať, že takúto možnosť neodmietne využiť.

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-08 12:37:55
Mozno aj Oriol Romeu.... :) autor clanku videl posledne mesiace hrat Barcu s Oriolom?
2024-04-08 15:50:27
Kks aj ja by som chcel čitať myšlienky , ste dobrý keď viete čo Xavi plánuje a prezrádza to dopredu 😅