Zápas proti PSG sa rýchlo blíži a španielske médiá zvažujú, akú rozostavenie by mohol Xavi navrhnúť na stretnutie v Parku princov. Podľa médií pôjde o ofenzívny variant s tromi útočníkmi. Novinári načrtli, o akej základnej jedenástke uvažuje tréner Barcelony pre tento súboj.

Juan Jimenez z madridského denníka AS vymenoval celú zostavu, ktorú Xavi plánuje poslať do zápasu. Podľa neho tréner uvažuje o tom, že staví na Marc-André ter Stegena, Julesa Koundého, Ronalda Arauja, Paua Cubarsího, Joãa Cancela, Andreasa Christensena, Frenkieho de Jonga, Lamineho Yamala, İlkaya Gündoğana, Raphinhu a Roberta Lewandowskeho. Novinár poukazuje na to, že pôjde o kombináciu rutiny a mladosti, ale dodáva, že jedenástka nie je uzavretá, keďže zloženie môže závisieť od pocitov počas posledných tréningov, ako aj od zdravotného stavu De Jonga. Jimenez predpokladá, že na pravej strane obrany zostane Koundé, ktorý je v dobrej forme.

Jordi Gil z katalánskeho denníka Sport, podobne ako jeho kolega z madridského denníka AS, predpovedá, že Xavi bude hrať odvážne s tromi útočníkmi, a nie, ako to bolo často predtým, so štyrmi záložníkmi. Rafinha, ktorý sa v tejto novej úlohe v poslednom čase dobre osvedčil, by mal byť umiestnený na ľavej strane. Brazílčan môže podporovať Joãa Cancela v boji s Ousmane Dembélém a pritom ohrozovať Zaireho-Emeryho, ktorý pravdepodobne nahradí na pravej strane obrany suspendovaného Achrafa Hakimiho.

Gil však verí, že Sergi Roberto bude hrať v základnej zostave, aby pomohol strážiť Kyliana Mbappého. S prítomnosťou kapitána tímu a Andreasa Christensena budú na Gündoğana kladené menšie nároky na hru v obrane, čím dostane viac voľnosti pri vytváraní príležitostí v záverečnej tretine ihriska. Rozdiel v zostavách, ktoré predpovedajú obaja novinári, je teda v absencii De Jonga. Podľa Gila by mohol nastúpiť z lavičky, aby mužstvo chytilo dych, a v tejto súvislosti budú k dispozícii aj Fermín López, João Felix či Ferran Torres. Z tohto dôvodu podľa novinára denníka Sport Xavi požiada svojich hráčov, aby hrali naplno, a v prípade únavy urobí zmeny.

Samozrejme, veľa bude závisieť od zdravotného stavu hráčov. Frenkie de Jong trénoval s tímom už tretíkrát od zranenia, ale aj Jimenez píše, že ak sa Holanďan nebude cítiť dobre, nahradí ho Roberto. V plánoch sa počíta aj s účasťou Andreasa Christensena, ktorého dlhodobo trápia problémy s Achillovou šľachou a tesne pred výkopom zápasu s Atléticom vypadol z hry. Preto až dovtedy, kým hráči nevybehnú na ihrisko, nemusíme mať istotu o zostave na duel s PSG.

Uvidíme, či bude k dispozícii Pedri, ktorý bojuje s časom. Santi Ovalle z Cadena SER uvádza, že zatiaľ sa očakáva, že záložník poletí s tímom do Paríža. Na druhej strane Javi Miguel z AS informuje, že záložník už absolvoval prvý tréning s tímom, ale jeho povolanie na zápas proti PSG nie je isté, keďže klub chce byť opatrný.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-08 18:18:37
Hlavne mi nehovorte ze roberto bude pomahat strážiť mbappeho💀💀
2024-04-09 08:43:21
Araujo nedal šancu Juniorovi už viac krát a dúfajme že vymaže aj Mbappeho