Ousmane Dembélé poskytol UEFA rozhovor pred súbojom s Barcelonou. Francúz si zaspomínal na svoje dobrodružstvo v katalánskom klube a priznal, s kým je v kontakte.

Tešíte sa, že vo štvrťfinále Ligy majstrov budete čeliť Barcelone?

"Áno, bude úžasné hrať opäť proti Barcelone, a to v Španielsku. Myslím si, že to bude skvelé stretnutie."

Ako hodnotíte svojich šesť sezón v Barcelone?

"Povedal by som, že som sa veľa naučil, na ihrisku aj mimo neho, vďaka trénerom, ale aj skvelým priateľom, ktorých som tam mal. Spoznal som tam veľa ľudí. Veľa som sa tam naučil."

 

Viem si predstaviť, že okolo vás je veľa zhonu. Musíte dostávať veľa správ...

"Každý chce lístky! [Smiech]"

Žartujete so svojimi bývalými spoluhráčmi?

"Áno. Videl som Julesa Koundého vo francúzskom národnom tíme a ako zvyčajne tam bolo niekoľko vtipov. Bude to však skvelý zápas. V kontakte som aj s Gavim, hoci je zranený. Často sa spolu rozprávame pred zápasmi."

Desire Doue [futbalista Rennes; pozn. red.] povedal, že ste pre neho vzorom.

"Nepovedal by som, že som úplný vzor, ale od začiatku kariéry som sa vždy snažil hrať na najvyššej úrovni. Začal som v Rennes a potom som prestúpil do Borussie Dortmund, väčšieho klubu, potom do Barcelony a teraz som v PSG. Sledoval som priebeh svojej kariéry. Jednoducho sa snažím hrať na najvyššej úrovni, a ak to pomôže mladým, aby sa im darilo rovnako, som šťastný."

Ako sa vyrovnávate s tlakom? Má na vás vplyv? Alebo sa vám darí zostať pokojný?

"Pred väčšinou zápasov som celkom pokojný. Samozrejme, pred zápasmi Ligy majstrov je tlak o niečo väčší, pretože viete, že musíte vyhrať. Na tom však nezáleží, pod tlakom zostávam pokojný. Aj pred zápasmi sa rozprávame, smejeme sa. Keď príde duel, samozrejme, že sa sústredíme, ale inak tlak zvládame celkom dobre."

zdroj: uefa
foto: twitter/psg

Diskusia

5 komentáre
2024-04-08 19:01:44
Dúfam, že si Dembo spraví poriadnu hambu. Najlepšie, ak by ho vymazal niekto, ako Cubarsi 😁
2024-04-08 19:57:13
Nevím jak vy, ale mě Dembele stále baví i v PSG se rád mrknu na jeho zápas..i přesto že nesbírá a goly ani asistence, tak mě jeho hra baví a těším se na konfrontaci s ním, a vím že naší obraně bude slušně zatápět..