Dani Alves bol odsúdený na štyri roky a šesť mesiacov väzenia za znásilnenie. Futbalista opustil väzbu po zložení kaucie vo výške jedného milióna eur. Brazílčan sa však nevzdal možnosti pokračovať v profesionálnej kariére.

Podľa denníka El País je Dani Alves presvedčený, že sa bude môcť natrvalo vrátiť k futbalu, pretože bude zbavený všetkých obvinení, o čom informoval svoje najbližšie okolie. Okrem toho je bývalý hráč Barcelony presvedčený, že jeho povesť bude po súdnom spore čistá.

Treba pripomenúť, že v súčasnosti prebieha odvolacie konanie na Najvyššom súde Katalánska v nadväznosti na verdikt provinčného súdu v Barcelone. Je tiež možné, že sa dostane na Najvyšší súd, čo by bola posledná kapitola súdneho boja. Presný časový harmonogram konečného rozhodnutia neexistuje, ale ako píše madridský denník Marca, mohlo by to trvať až do začiatku roka 2025.

Dani Alves tiež predpokladá, že jeho čas ako hráča sa skončil a jeho vzťah k futbalovému svetu by mal byť z inej perspektívy. Posledný zápas odohral 8. januára 2023, v ktorom nastúpil za mexický klub Pumas proti FC Juárez (2:1). Odvtedy sa pre neho futbal úplne skončil, vrátane jeho vzťahov s reklamnými značkami.

Brazílčanove úspechy na ihrisku sú nesporné. Pravý obranca, ktorý reprezentoval svoju krajinu, bol jedným z najvýraznejších profesionálov na svojom poste a hral za tímy ako Sevilla, Barcelona, Juventus a PSG. Mexický tím Pumas sa zdal byť jeho posledným krátkym dobrodružstvom, keďže klub s ním rozviazal zmluvu práve pre jeho problémy so španielskou justíciou.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-04-09 09:23:21
Bude kapitánom väzeňskeho tímu .