Bývalý tréner Paris Saint-Germain Luis Fernandez povedal, že francúzsky tím bude mať vo štvrťfinále Ligy majstrov miernu výhodu nad Barcelonou.

Bývalý tréner spomenul, že Barcelonu môžu počas zápasu zasiahnuť starosti so zraneniami. Spomenul však, že keďže sa druhý duel bude hrať v Katalánsku, dvojzápas by mohol byť vyrovnaný: "Určite je PSG trochu väčším favoritom kvôli stratám, ktoré má Barça, ale som si istý, že Katalánci budú blízko," uviedol Fernandez, ktorého citoval katalánsky denník Sport. "Barça má výhodu, že odvetný zápas hrá doma. To, čo sa určite stane, bude dobrá šou, pretože oba tímy chcú loptu a strieľať góly," dodal.

Najväčšou hrozbou, ktorej bude Barcelona proti PSG čeliť, bude Kylian Mbappé. Útočník bude svojou rýchlosťou ohrozovať obranu Barcelony a Fernadez povedal, že to bude pre Blaugranas problém: "Ako zastaviť Kyliana? Je to ťažké, pretože je veľmi dobrý, kvôli jeho spôsobu hry, kvôli jeho sile, kvôli jeho schopnosti strieľať góly, ale ako vždy hovorím, musí to urobiť kolektívna sila. Samotný hráč to nedokáže. Xavi bude musieť prísť s kolektívnym plánom."

Fernandez dodal, že Mbappého by sa skutočne dalo zastaviť, ak by Xavi dokázal vymyslieť niečo lepšie, ako si s Francúzom poradiť: "Dá sa Mbappé zastaviť? Všetci hráči sa dajú zastaviť. Hral som s hráčmi ako Zidane a Platini, ktorí boli veľmi veľkí a zastavili ich. Vo všetkých zápasoch sa im to nepodarilo. Existuje čítanie hry, ktoré sa robí, keď hráte proti týmto futbalistom, súperov tréner má vždy plán, ako ho zastaviť. A ak každý robí veci správne, tieto typy hráčov sa dajú zastaviť," vysvetlil.

Bývalý tréner PSG ďalej spomenul, že samotný Mbappé nič nezmení a ak má Barcelona predstavovať hrozbu, môže prísť aj cez Lamineho Yamala, Roberta Lewandowskeho alebo dokonca Raphinhu: "Je Mbappé rozdielom medzi PSG a Barçou? Rozdiel nerobí jeden hráč, rozdiel robí talentovaná skupina. PSG ju má s Mbappém, ale Barça ju má aj s Lamine Yamalom, Lewandowskim a Raphinhom v útoku. Samozrejme, Mbappé robí rozdiel, pretože je veľmi dobrý, ale na to, aby uspel, musí mať za sebou kolektív a mne sa kolektív, ktorý má PSG v súčasnosti, veľmi páči," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-04-09 14:25:34
Takze vlastne poradil uplny hovno. Ty clanky kery sem dcl dlouho davate stojej za velky kulovy. Taky mam dojem ze uz to tady lidi zas tak nebavi takze by bylo mozna nabiledni zamyslet se nad tim co sem davat a co ne.