Luis Enrique odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred zápasom s FC Barcelona v Parku princov. Tréner Paris Saint-Germain priznal, že má k Barcelone veľké sympatie. Zároveň povedal, že Xaviho ako trénera nepozná.

Otázka vo francúzštine o Mbappém

"Pýtate sa ma na individuálny aspekt, ja vám odpoviem na kolektívny aspekt. Myslím si, že sme v najlepšom momente sezóny, v skvelej forme, v skvelom momente po mentálnej, fyzickej a futbalovej stránke... Myslím si, že tento dvojzápas prichádza pre nás v najlepšej chvíli."

Otázka vo francúzštine o tlaku a ambíciách.

"Dúfam, že ambície prevážia nad tlakom. Nemáme žiadny tlak, vôbec žiadny. Veľmi sa tešíme, že sme na tejto úrovni a môžeme postúpiť do ďalšej fázy. Od začiatku som vám povedal, že dokonca cítim nadmernú zodpovednosť. Myslím si, že sa to vytratilo a zo všetkých strán sa ozýva všeobecné nadšenie a veľké ambície. Tešíme sa, že si zahráme proti veľkej Barçe a že ju porazíme."

Otázka vo francúzštine o výhodách znalosti Barcelony.

"V prvom rade sa ospravedlňujem za to, že prasknem túto bublinu, ale Xaviho ako trénera vôbec nepoznám. Poznám ho ako fanúšik. Nemal som to šťastie, aby ma trénoval. Poznám Xaviho ako spoluhráč, pretože som bol dlhé roky jeho kolegom a kapitánom... Xaviho poznám ako futbalistu, pretože som bol jeho trénerom, ale Xaviho poznám ako trénera, ako vy, alebo ako fanúšik. Poznám Barçu veľmi dobre, poznám veľa hráčov veľmi dobre, ale nie som si istý, či je to výhoda, ale nie je to ani prekážka. Je to pre mňa emocionálne zvláštny zápas, ale so svojimi skúsenosťami som viac ako pripravený riešiť takéto typy zápasov a odovzdať svojmu tímu maximum."

"Toto nie je zlá Barça. Sú na dobrej úrovni, majú skúsenosti, už niekoľkokrát vyhrali túto súťaž. Medzi týmito dvoma klubmi je rivalita, dúfam, že bude zdravá na oboch štadiónoch, verím, že uvidíme dva skvelé zápasy."

Ty a Xavi ste veľmi prepojení s Barcelonou... Kto z vás dvoch lepšie reprezentuje katalánskeho futbalového ducha, ducha Barçy?

"Ja. Bezpochyby. Ja. Nie, to nie je názor, pozrite sa na údaje, pozrite sa na pozície s loptou, gólové príležitosti, vysoký pressing, tituly, bezpochyby - ja. Samozrejme, sú aj takí, ktorí majú iný názor. Ale dobre, bez akýchkoľvek pochybností - ja."

Otázka vo francúzštine o nahradení Hakimiho na pravej strane obrany.

"Ako všetci tréneri, aj ja mám vo zvyku hľadať riešenia, keď dôležití hráči nemôžu hrať. Pre trénera na vysokej úrovni to nie je nič nezvyčajné. Je to o dostupnosti tímu. Musíte vyriešiť každý problém, ktorý sa vyskytne. Už som sa rozhodol a uvidíte zajtra."

Aký je váš osobný pocit zo stretnutia s Barçou, ktorej ste socio?

"Ako som už povedal, je to pre mňa iný zápas ako ktorýkoľvek iný, ale ako hráč som hral aj proti Sportingu [Gijón] a strelil som proti nemu góly, vyhral som zápasy... S Barçou som sa meral ako futbalista alebo tréner... Všetko je to o profesionalite. Je zrejmé, že som si Barcelonu dlhé roky úplne zamiloval, a na to som hrdý. Je to však moja profesia a tento klub mi dôveruje. O tomto projekte som presvedčený."

Otázka vo francúzštine o prvom domácom zápase.

"Bez dvojnásobnej hodnoty gólov uprednostňujem hrať prvý zápas doma. Pretože doma budeme mať špeciálnu atmosféru, ktorá nás bude podporovať. Ale keby sme mali prvý zápas vonku, povedal by som, že by som uprednostnil prvý zápas vonku (smiech)."

Otázka vo francúzštine o suspendáciach a hrozbe kariet.

"Vždy chcem hrať proti súperovi na jeho najlepšej úrovni a so všetkými jeho hráčmi. Chcel by som, aby mohli hrať všetci, dokonca aj Gavi, hoci viem, že je to nemožné. Nech vyhrá ten lepší a postúpi najďalej."

Otázka týkajúca sa hrozieb teroristických útokov.

"Kto sa neobáva teroristických hrozieb? Dúfam, že sa to dá zvládnuť a neskončí sa to ničím katastrofickým. Samozrejme, že je to starosť."

Otázka o favoritovi.

"Úloha favorita ma nezaujíma. Čo? Strácate niečo, ak prehráte ako favorit? Keď sa lopta rozohrá, uvidíme, kto je favoritom, kto bude lepšie hrať loptu, kto bude lepšie tlačiť... to ma zamestná. Bol by som radšej, keby ste ma postavili do úlohy obete!"

zdroj: yt: psg
foto: twitter/psg

Diskusia

1 komentár
2024-04-09 19:36:19
tlačovku som nepozeral, no tie odpovede :D to bola dajaka satiricka ironicka tlačovka alebo vstal lavou nohou Lucho?